MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania si, totodata, unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul medical privat, anunta ca nu va reduce salariile ca urmare a transferului contributiilor sociale.

“In acest moment nu au fost publicate in Monitorul Oficial normele de aplicare si nu putem avea o imagine completa asupra impactului veniturilor angajatilor MedLife. Daca se mentin normele de aplicare in forma in care au fost discutate, din simularile noastre si ale firmelor de consultanta financiara cu care lucram nu vor exista scaderi salariale. Prin urmare anuntam ca vom lua masurile necesare pentru a mentine salariile angajatilor nostri cel putin la nivelul actual”, a mentionat Mihai Marcu, CEO al MedLife.

MedLife are in acest moment in jur de 5.800 de angajati si colaboratori, iar daca toate conditiile vor fi indeplinite si Consiliul Concurentei va autoriza tranzactia Polisano, compania va ajunge la un total de 6.300 de angajati si colaboratori.

“Credem ca este important sa transmitem un mesaj de sustinere si motivare al angajatilor, suntem responsabili de locurile de munca a cca 5.800 de romani, 35% dintre acestia fiind exclusiv medici. Vrem sa le dam acestora predictibilitate si siguranta, multi dintre ei au chetuieli si credite angajate si credem ca au nevoie de sustinerea noastra ferma”, a mai spus Mihai Marcu.

Totodata, in calitate de companie romaneasca, fondata de antreprenori romani, dorim sa atragem atentia ca implementarea unor masuri fiscale, de o asemenea amploare si intr-un timp atat de scurt, nu este benefica pentru climatul de business. Speram ca si Guvernul sa-si schimbe radical retorica fata de partenerii cruciali pentru economie, precum investitori straini, companiile multinationale si institutiile bancare, dar si pentru companiile romanesti. Credem ca este imperios necesar ca si Guvernul sa isi asume ca dupa aplicarea acestor masuri nu vor mai exista modificari la Codul Fiscal pana la finele mandatului curent, a conchis Marcu.

Guvernul a adoptat, miercuri, 8 noiembrie, o odonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, una dintre prevederi fiind legata de transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului in cea a angajatului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri