Succesul Abris in atragerea de capitaluri in valoare de 500 de milioane de euro pentru cel de-al treilea fond a fost dobandit in ciuda unei abordari mai prudente a investitorilor internationali fata de Europa Centrala si de Est si, implicit, a unui proces indelungat de luare a deciziilor.

"Noul fond este un angajament clar in aceasta regiune. Dorim sa continuam sa fim foarte activi in Romania, beneficiind de o alocare si mai mare din ultimul fond de 500 milioane de euro. Cautam in mod activ sa facem noi investitii si sustinem companiile si antreprenorii romani sa devina campioni regionali sau la nivel european. Sub indrumarea noastra, Urgent Cargus a crescut de patru ori in patru ani, atat organic, cat si prin consolidarea pietei de curierat; grupul Pehart a devenit cel mai mare producator independent de hartie de tip tissue din Europa Centrala si de Est; iar Green Group a devenit cel de-al doilea producator de fibre discontinue de poliester (PSF - Polyester-staple fiber) reciclat din Europa”, spine Cezar Scarlat, Senior Partner, membru al Comitetului de Investitii al Abris Capital Partners si Head of Abris Capital Romania.

Abris administreaza capitalurile mai multor investitori institutionali de renume international, inclusiv fonduri ale unor universitati prestigioase, fonduri de pensii, societati de asigurari si administratori de active private. De la infiintarea sa in 2007, Abris a strans capitaluri cumulate de aproape 1,3 miliarde de euro de la investitori, aceste fonduri fiind orientate in totalitate catre oportunitatile din pietele din Europa Centrala si de Est.

" Suntem practicieni, nu teoreticieni si ne propunem sa lucram impreuna cu antreprenorii cu care dezvoltam parteneriate pentru a profesionaliza afacerile lor si pentru a atinge obiective strategice si financiare comune. Prin Fondul III intentionam sa ne continuam strategia si sa cautam oportunitati atat in sectoarele de business pe care ne-am axat in mod traditional, cat si in unele mai putin evidente, concentrandu-ne pe sectoare precum cel alimentar, cel financiar si comertul electronic", explica Pawel Gierynski, Senior Partner si CIO al Abris Capital Partners.

Cati bani au facut, din...
Citeste si: Cati bani au facut cei mai mari curieri in 2017

In ultimii 10 ani, Abris a investit in companii locale de dimensiuni medii, cu baza solida si cu potential de dezvoltare. Abris investeste intr-o astfel de companie intre 30 si 75 de milioane de euro, achizitionand de obicei pachetul majoritar de actiuni. Orizontul mediu de investitie este de 3-5 ani, timp in care companiile din portofoliu beneficiaza nu doar de accesul la capital suplimentar, ci si de expertiza echipei de investitii in managementul strategic si operational. Din 2012, Abris a realizat peste 25 de investitii in Romania si in alte tari din Europa Centrala si de Est.