Profitul Shell Romania a scazut cu peste 5 milioane de euro in 2004

Subsidiara de distributie a produselor petroliere a grupului Shell a raportat, pentru anul 2004, ultimul an de activitate in Romania, o scadere cu peste cinci milioane de euro a profitului brut, la o cifra de afaceri in urcare de la 5.675 miliarde lei la 6.357 miliarde lei (156,8 milioane de euro), potrivit datelor companiei.

Shell Romania a obtinut un profit brut de 284 de miliarde de lei (7 milioane de euro), spre deosebire de 2003, cand rezultatul brut a fost de 459,2 miliarde de lei (12,2 milioane de euro), iar profitul net s-a cifrat la peste 398 miliarde de lei (10,6 milioane de euro). Tot atunci, compania a obtinut si o crestere de 36 la suta a cifrei de afaceri, pana la 5.675 miliarde lei (151 milioane de euro). In anii 1999 - 2002, Shell Romania inregistrase pierderi succesive. MOL a cumparat, in noiembrie anul trecut, toate actiunile Shell Romania, dupa ce anterior a mai achizitionat 23 de benzinarii detinute de grupul anglo-olandez pe piata romaneasca. Prin acordul semnat, compania ungara preia activitatile Shell in domeniul distributiei de carburanti (n.r. - 59 de statii), lubrifiantilor si combustibililor pentru aviatie, dar nu si activitatile in domeniul gazului petrolier lichefiat, unde Shell este reprezentata prin societatea mixta formata cu Petrom, Shell Gas. In urma acestei tranzactii, finalizata la sfarsitul lunii martie, Shell Romania va deveni MOL Ro Comert. Noua firma va integra cele 59 de statii in reteaua MOL si va functiona in paralel cu cealalta companie detinuta de grupul ungar pe piata romaneasca (n.r. - MOL Romania), dar sub aceeasi conducere.

Intr-un termen de sase luni, prevazut pentru schimbarea brandului si modernizarea unor unitati, MOL Ro Comert si MOL Romania vor fuziona intr-o structura integrata, a carei conducere va fi cunoscuta, cel mai probabil, in luna septembrie.

Operatiunea de redecorare si de modernizare a unitatilor amintite este estimata la 12 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Cum îți consolidezi brandul la nivel global
Setari Cookie-uri