Plus Discount, retea de magazine de tip discount, a deschis vineri la Iasi cel de-al 28-lea magazin din Romania, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Noul magazin de Plus are o suprafata aproximativa de 1.300 mp, dintre care 1.000 mp suprafata de vanzare si 300 mp spatii aferente, la care se adauga o parcare cu 125 de locuri.

“Reteaua Plus este prezenta deja cu un numar de 27 de magazine in Romania si intentionam sa deschidem, pana la sfarsitul acestui an, alte 8 magazine, continuand astfel strategia noastra de expansiune la nivel national”, a declarat Uwe Klostermann, director general Plus Discount Romania.

Prezenta retelei Plus la Iasi se inscrie in programul de expansiune la nivel national, care va continua in toate orasele cu peste 20.000 de locuitori, potrivit oficialilor companiei.

in octombrie anul trecut a avut loc deschiderea primului magazin Plus Discount in Romania, ocazie cu care oficialii companiei au anuntat investitii de 200 milioane de euro pana la finele lui 2006.

Plus este marca a grupului Tengelmann si exista pe piata germana de peste 30 de ani. Compania este prezenta cu peste 4.100 de magazine in noua tari europene - Gemania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania.

Grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, operand peste 7.300 de magazine, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 de miliarde de euro. La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania sunt miniMax Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.