Petrom confirma semnarea unui contract cu E.ON Gaz

Reprezentantii Petrom confirma declaratiile ministrului Seres, potrivit carora compania a semnat deja contractul de livrare gaze naturale cu valabilitate pana la inceputul anului 2007 cu E.ON Gaz (fostul Distrigaz Nord) si ca in curand va fi semnat un contract similar cu Distrigaz Sud.

Directorul diviziei de gaze a Petrom, Harald Kraft, a declarat, miercuri, agentiei NewsIn, ca nu poate comenta despre relatiile contractuale ale companiei cu clientii E.ON Gaz si Distrigaz Sud, dar a subliniat ca "ministrul Seres are dreptate". Astfel, Kraft confirma declaratiile acordate marti agentiei NewsIn de ministrul economiei Codrut Seres.

"Petrom a semnat vineri sau luni, nu stiu exact, contracte de livrare gaze pana la inceputul anului urmator cu E.ON Gaz (fostul Distrigaz Nord) si, pana vineri, va semna si cu Gaz de France (proprietar al Distrigaz Sud)", a spus, marti, Seres. In opinia ministrului, acest lucru indica finalizarea crizei gazelor.

In urma cu doua saptamani, Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a aprobat majorarea intre 8,1% si 8,5% a pretului gazelor naturale la consumatorii captivi (casnici si industriali cu un consum redus) incepand din 11 noiembrie.

Potrivit ANRGN, scumpirea gazelor naturale a fost cauzata de divergentele dintre producatori si distribuitori.

Pentru cei doi mari distribuitori, E.ON Gaz (fostul Distrigaz Nord) si Distrigaz Sud, pretul gazelor naturale livrat consumatorilor casnici cu un consum de pana la 2.400 mc/an creste de la 843,43 lei/mia mc la 911,55 lei/mia mc in cazul Distrigaz Sud, respectiv de la 842,99 lei/mia mc la 911,11 lei/mia mc in cazul E.ON Gaz. Pretul gazelor naturale din productia interna va creste de la 330 lei/mia mc, nivel recomandat de ANRGN pentru ultimul trimestru, la 397,5 lei/mia mc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri