Medisprof, clinica oncologica din Cluj Napoca, se extinde si deschide un nou spital privat destinat tratamentelor oncologice. Constructia noului spital s-a realizat in aproximativ 18 luni si a necesitat investitii de peste 12 milioane euro. Partenerul bancar al Medisprof in demersul deschiderii noului spital a fost UniCredit, care a sustinut realizarea constructiei centrului de diagnostic si tratament si achizitia de echipamente, printr-o finantare agregata de peste 7 milioane de euro.

"Noi am inceput acum 7 ani cu o clinica de oncologie de zi, care a crescut intre timp si am extins serviciile. Acolo facem numai partea de administrare de tratamente si prin contracte externe facem restul serviciilor, iar cu noul spital aproape toate serviciile vor fi interne", a precizat dr. Adrian Udrea, director medical si co-fondator Medisprof Cancer Center.

Proiectul de dezvoltare a spitalului a inceput acum 4 ani, cand un consultant a vorbit conducerii despre nevoia de a dezvolta radioterapia in Romania. Desi Medisprof tocmai inaugurase o extindere a actualei clinici, dubland suprafata precedenta, a fost luata decizia de a cauta un teren pentru a dezvolta un un spital integrat de oncologie, care sa raspunda nevoilor cat mai multor pacienti. In prima parte a anului 2014 a fost achizitionat terenul si a fost inceput proiectul de arhitectura.

“Ne dorim ca noul centru sa devina un punct de referinta in domeniul medical, deoarece are o structura privata medicala si in acelasi timp permite accesul pacientilor la tratamente oncologice noi in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Estimam ca Medisprof Cancer Center va putea asigura tratamente pentru cel putin 60 de pacienti pe zi”, a mentionat dr. Adrian Udrea.

Scopul acestui spital este de a trata un numar cat mai mare de pacienti apartinand tuturor claselor sociale. Serviciile oferite de Medisprof Cancer Center vor fi: chimioterapie in regim de spitalizare de zi, radioterapie, imagistica, laborator propriu de analize, psihologie, nutritie si consiliere genetica. Pe langa aceste servicii, pacientii si apartinatorii vor putea beneficia de o farmacie cu circuit deschis, o patiserie cu terasa, serviciu de garda telefonic cu personal medical in afara orarului de lucru si peste 60 de locuri de parcare cu acces la intrarea principala.

Lucrarile de constructie au inceput in luna iulie a anului 2016, iar daca spitalul va avea toate autorizatiile necesare pana la sfarsitul anului, va putea primi pacienti din ianuarie, 2018.

“Daca totul va fi finisat, putem sa incepem sa lucram pentru pacienti de la 1 ianuarie. Nu avem niciun motiv sa nu incepem. Totodata, vom depune dosarul si la Casa de Asigurari pentru evaluare ca sa oferim cat mai repede si servicii decontate. Singurul lucru pe care nu putem sa-l incepem este radioterapia, pentru ca asteptam de ceva vreme aprobarile necesare de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare”, a spus dr. Carolina Udrea, director general si co-fondator Medisprof Cancer Center.

Pe langa aprobarile necesere pentru radioterapie din partea Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare, Medisprof Cancer Center are nevoie de personal specializat in acest domeniu.

"In radioterapie sunt foarte importanti fizicienii, iar in Romania nu prea sunt astfel de specialisti pentru ca nu exista nicio scoala. Am recrutat fizicieni, medici si tehnicieni dornici sa invete, iar cursurile lor au fost platite prin sponsorizari. E greu. Mai intai trebuie sa-i gasesti, apoi sa ii motivezi sa invete ceva ce nu au invatat la facultate deloc sau foarte putin. Pe langa acestea, vom organiza in ianuarie-februarie cursuri de oncologie pentru asistentii medicali, lucru care nu se cere in Romania, dar in Occident este foarte important. Asistentii medicali care lucreaza in sectii de oncologie ar trebui sa aiba acest curs pentru ca au nevoie de cunostinte specifice", a adaugat dr. Adrian Udrea.

Cum decide banca daca un proiect din domeniul sanatatii este finantabil

Partenerul bancar al Medisprof in demersul deschiderii noului spital a fost UniCredit Bank, care a sustinut realizarea constructiei centrului de diagnostic si tratament si achizitia de echipamente, printr-o finantare agregata de peste 7 milioane de euro.

“Pentru noi, domeniul sanatatii este unul de mare interes, dat fiind ca vorbim despre companii sustenabile, capabile sa produca plusvaloare si locuri noi de munca dar, in acelasi timp, au si un impact extrem de pozitiv in comunitatile in care isi desfasoara activitatea. Medisprof este, din acest punct de vedere, un exemplu de bune practici in domeniu", a precizat Septimiu Postelnicu, seful diviziei de retail din cadrul UniCredit Bank.

spital privat de oncologie in Cluj

Septimiu Postelnicu sustine ca inainte de a aproba un proiect in domeniul sanatatii sunt analizate mai multe criterii si cel mai important este ca proprietarii sa aiba cunostintele necesare si un spirit antreprenorial.

"Sunt mai multe tipuri de antreprenoriat in zona de sanatate, sunt pur si simplu investitori care inteleg cumva nevoia si incep sa faca afaceri in domeniul serviciilor medicale si sunt medici care inteleg necesitatea si au un spirirt antreprenorial pentru a construi business. Acum, si unii si altii pot avea succes sau nu, in functie de doza de echilibru pe care o au, unii stiu foarte bine medicina, dar nu stiu nimic despre antreprenoriat si invers. In cazul de fata este o afacere de familie si fiecare are un rol semnificativ.

Am avut o varietate destul de mare de finantari, pornind de la clasicele leasing-uri pentru echipamente pana la clinici mai complexe. Foarte importanta este educatia antreprenoriala a celor care vor sa inceapa astfel de business-uri. Discutam saptamanal despre proiecte noi care apar in peisaj, verificand toate dimensiunile umane, tehnice, tehnologice, metodologice, structurale si pe unele le finantam, pe altele - nu. Fata de anii trecuti este o efervescenta in zona medicala, dar as spune ca in tot universul de IMM-uri vedem mai mult curaj in a investi si a extinde, iar lumea medicala cu siguranta nu face exceptii", a conchis seful diviziei de retail din cadrul UniCredit Bank.

Sursa foto: Medisprof

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri