Piata serviciilor medicale private din Romania este intr-o continua crestere. MedLife, Regina Maria, Sanador, Medsana, Medicover - afla din articol care dintre acesti furnizori de servicii medicale din Romania are o cifra de afaceri mai mare si ce realizari au obtinut companiile in 2017.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro dedicat domeniului farmaceutic si serviciilor medicale, pentru a afla mai multe despre industria de sanatate.

5. Medsana

Medsana are o activitate de peste 20 de ani pe piata serviciilor medicale din Romania. Compania privata detine trei clinici in Bucuresti si o alta clinica in Ploiesti. In 2016, compania a incheiat cu o cifra de afaceri de peste 4,3 milioane euro si estimeaza anul acesta o crestere de 25% (5,3 milioane euro).

Medsana a demarat anul acesta constructia primului spital din retea, in zona de nord a Bucurestiului, in care investeste circa 15 milioane de euro si care ar putea fi finalizat in doi ani si jumatate. Totodata, grupul Athens Medical Center (AMC) din Grecia, care detine Medsana, a anuntat in 2017 ca va investi inca 2,5 milioane de euro pentru deschiderea a doua centre noi, tot in Bucuresti.

4. Sanador

Prima clinica Sanador a fost deschisa in februarie 2001 si era dotata cu laborator propriu de analize medicale. Astazi, furnizorul de servicii medicale private opereaza in patru clinici si un spital, toate aceste unitati medicale fiind in Bucuresti.

Afacerile furnizorului de servicii medicale private Sanador au inregistrat o crestere de circa 10 milioane euro in 2016 fata de anul precedent, respectiv in jur de 52 milioane euro.

3. Medicover

Medicover ocupa locul al treilea in piata de servicii medicale private din Romania, cu afaceri de peste 57 milioane euro anul trecut, cifra care include si veniturile Synevo Romania. Furnizorul de servicii medicale private a inaugurat anul acesta o noua clinica multidisciplinara in Bucuresti, in urma unei investitii de 500.000 euro. Clinica ofera acces la peste 20 de specialitati medicale.

Compania listata la Bursa din Stockholm, in primele noua luni din 2017, Medicover (reprezentata de Medicover Romania si Synevo Romania) a inregistrat o crestere a veniturilor de 19,3%, pana la 55 milioane de euro (fata de 46,1 milioane de euro in primele noua luni ale lui 2016).

In Romania, Medicover este prezent de peste 21 de ani pe piata serviciilor de sanatate private si dispune de o retea de 25 de clinici in Bucuresti si in tara (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Ploiesti, Brasov, Galati, Pitesti, Navodari, Eforie Nord) si un spital generalist in capitala, Spitalul Medicover.

2. Regina Maria

Furnizorul de servicii medicale private Regina Maria a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de 91 milioane de euro, in crestere cu aproape 40% fata de 2015. Cat despre 2017, reteaua estimeaza o crestere de 30% a afacerilor, respectiv in jur de 118 milioane euro.

In cifre, Regina Maria inseamna: 39 de locatii proprii, 4 spitale, 3 centre cu spitalizare de zi, 2 maternitati, 8 campusuri medicale, 11 centre de imagistica, 20 laboratoare de analize, banca proprie de celule stem si peste 180 de policlinici partenere in tara.

In luna septembrie a acestui an, a anuntat ca a investit 15 milioane euro in primul spital privat cu servicii integrate din Cluj-Napoca. Circa 12% din cifra de afaceri a retelei este generata de activitatea din acea zona, iar prin deschiderea noului spital se asteapta ca activitatea sa se tripleze.

1. MedLife

Grupul MedLife are un istoric de succes in ceea ce priveste cresterea organica, dar si cresterea prin achizitii. Incepand cu 2009 a deschis sau a achizitionat 83 de unitati medicale. Anul trecut MedLife a incheiat cu o cifra de afaceri de aproximativ 117 milioane euro.

In primele 9 luni ale anului 2017, MedLife a realizat o cifra de afaceri in valoare de 102 milioane euro, in crestere cu 27% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Totodata, in decursul primelor 9 luni ale acestui an, MedLife a achizitiionat patru companii importante: Almina Trading, Anima, Humanitas si Polisano, aceasta din urma fiind intr-un proces de avizare de catre Consilul Concurentei. Daca toate conditiile vor fi indeplinite si se va finaliza achizitia clinicilor Polisano, MedLife va avea in portofoliu 17 achizitii.

Sursa foto: Shutterstock / everything possible

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri