H&E Reinert investeste aproximativ 17 mil. euro intr-o fabrica de mezeluri

Producatorul german H&E Reinert va investi circa 17 milioane de euro intr-o fabrica de mezeluri la Feldioara, fabrica urmand sa inceapa productia in decembrie, iar produsele vor fi distribuite pe piata la sfarsitul lui ianuarie, a spus directorul general al H&E Romania, Ovidiu Bocaniciu.

Potrivit lui Bocaniciu, unitatea de langa Brasov are o suprafata construita de 10.500 de metri patrati si o capacitate de productie, intr-o prima etapa, de 12.500 de tone pe an, insa scopul final este dublarea capacitatii de productie, astfel incat sa se ajunga la 25.000 de tone pe an.

Fabrica are 80-90 de angajati, iar pana la sfarsitul anului 2007 numarul salariatilor va fi de 200. O data cu dublarea productiei, personalul va totaliza pana la 450 de angajati, conform NewsIn. In 2007, compania va produce exclusiv pentru piata romaneasca, dupa care va viza si pietele externe. Materia prima provine in mare parte din import, insa si din Romania, in special ingrediente si carne proaspata.

"Pentru primul an de activitate, H&E Reinert Romania estimeaza o cifra de afaceri de 20-22 milioane euro, iar in 2010 cifra de afaceri ar putea sa depaseasca 50 de milioane euro", a spus directorul general al producatorului german, Hans-Edwald Reinert. De asemenea, producatorul german urmareste sa devina, in urmatorii patru ani, al cincilea producator de mezeluri din Romania. H&E Reinert a fost fondata in 1931, are cinci fabrici, in Germania, cu 1.350 de angajati si un rulaj anual de 300 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri