Cei mai sanatosi romani traiesc in judetul Sibiu? Sibiu este singurul judet din Romania a carui farmacii genereaza pierderi cumulate de peste 3 milioane lei. In acelasi timp, cele mai mari profituri sunt raportate in judetele Arges si Bucuresti-Ilfov, unde farmaciile genereaza profituri de peste 100 milioane lei, arata cel mai recent studiu realizat de Creditinfo Romania pentru certificarea de bonitate Strongest in Romania.

Judetele Arges si Bucuresti-Ilfov, unde farmaciile cu sediile aici genereaza profituri de peste 100 milioane lei, reprezinta de altfel sediile unor mari lanturi de farmacii care au o acoperire la nivel national. Alte judete care stralucesc in acest top sunt Cluj, Iasi, Suceava , Prahova si Timis cu profituri mai reduse, de aproximativ 20 milioane lei.

farmaciile cu cele mai mici si mai mari profituri

Ceea ce este cu adevarat interesant este situatia din judetul Sibiu, acesta iesind in evidenta drept singurul judet din Romania a carui farmacii genereaza pierderi cumulate de peste 3 milioane lei. Profituri mici se inregistreaza in judetele Giurgiu, Tulcea, Gorj sau Galati.

farmaciile cu cele mai mici si mai mari profituri

Daca farmaciile dintr-un anumit judet inregistreaza profituri reduse, una dintre posibilele explicatii este faptul ca populatia are o putere de cumparare redusa care cauzeaza atat o profitabilitate redusa cat si un mediu propice deschiderii unor farmacii - reprezentate ale marilor lanturi care activeaza la nivel national cu sedii in Arges sau in Municipiul Bucuresti.

Romania a ajuns sa produca tot mai putine medicamente

In ciuda cresterilor din domeniul farmaceutic, Romania a ajuns sa produca tot mai putine medicamente, iar veniturile generate de capacitatile de fabricare a acestora au scazut cu peste o treime in anul 2016 comparativ cu anul 2015.

Depozitele de medicamente au vandut in anul 2016 produse de peste 26 miliarde lei, in crestere de la 23 de miliarde de lei. Din acestea, produse in valoare de 16 miliarde sunt vandute catre populatie prin intermediul farmaciilor iar restul in valoare de 10 miliarde de lei ajung la populatie prin alte modalitati (ambulatorii, spitale si alte infrastrucuri medicale). Companiile autohtone reusesc sa asigure produse in valoare de doar 2 miliarde ceea ce inseamna ca importam medicamente de peste 20 de miliarde de lei.

Studiul a fost realizat de Creditinfo Romania pentru certificarea de bonitate Strongest in Romania. Compania detine birouri de credit in peste 27 de tari din intreaga lume, iar activitatea principala consta in colectarea de informatii despre companii si consumatori pentru a construi rapoarte de credit, creditare si istoricul creditelor.

Sursa foto: Shutterstock / William Perugin

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri