Retailerul suedez Hennes & Mauritz (H&M) si-a inchis toate magazinele din Africa de Sud sambata, dupa ce mai multi protestari au distrus sase locatii ale retailerului ca reactie vizavi de o reclama considerata rasista.

Aceasta infatisa un baiat de culoare purtand un hanorac cu inscriptia “cea mai cool maimuta din jungla” si aparea pe site-ul online al retailerului din Marea Britanie, scrie CNN.

In social media au aparut videoclipuri si fotografii cu protestatarii care darama mobilierul dintr-un magazin H&M si arunca haine pe jos.

Sursa video: Mpilonhle Trevor/Twitter

H&M a declarat, intr-un comunicat de presa, ca este “constient de evenimentele recente din mai multe magazine din Africa de Sud” si a decis sa isi inchida toate locatiile temporar. Retailerul detine in Africa de Sud 17 magazine.

“Niciun angajat sau client H&M nu a fost ranit”, se arata in pozitia retailerului. “Vom continua sa monitorizam situatia si vom redeschide magazinele de indata ce este sigur”.

Reclama, stearsa intre timp, a primit critici negative saptamana trecuta si doi muzicieni, The Weekend si G-Eazy, au intrerupt colaborarea cu retailerul suedez.

Sursa foto: August_0802/Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri