Proiectul de fuziune prin absorbtie a ELCEN de catre RADET se afla pe ordinea de zi a Primariei Municipiului Bucuresti, potrivit unui proiect publicat pe site-ul Primariei Capitalei.

"Se aproba de principiu setul de actiuni consecutive ce vor fi incluse de catre Administratorul Special, in planul de reorganizare al RADET Bucuresti: transformarea regiei in societate pe actiuni sub denumirea de RADET SA, cu actionar unic municipiul Bucuresti, atribuirea directa a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termica, activitati de transport, distribuitie si fuziune, fuziunea prin absorbtie a ELCEN SA (societatea absorbita), de catre RADET SA (societate absorbanta), acoperirea de catre RADET SA, intr-o proportie cat mai mare, a datoriilor debitorului inscrise in tabelul definitiv al acestuia si incheierea procedurii de reorganizare juridica in maximum sase luni de la fuziune prin incheierea de acorduri cu toti creditorii", se arata in proiectul publicat pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti.

La finalul lunii iunie a anului trecut, Primaria Capitalei a cumparat pachetul de actiuni al producatorului de energie termica ELCEN, detinut de catre Ministerul Energiei. Gabriela Firea, declara, ca municipalitatea ar urma sa plateasca aproximativ 155 de milioane de euro.

Administratorul judiciar al RADET, Gheorghe Piperea, declara, in 16 martie 2017, ca RADET urmeaza sa fuzioneze prin absorbtie cu ELCEN, iar datoriile reciproce se vor sterge.

Compania ELCEN - controlata de Ministerul Energiei - produce si distribuie energie termica si energie electrica, fiind cel mai mare producator de energie termica din Romania, asigurand aproape 40% din productia la nivelul tarii si 90% din productia din Bucuresti.

Elcen a intrat anul trecut in insolventa, decizie luata de autoritati pentru a rezolva problema datoriilor istorice dintre companie si RADET, dar si pe care acestea le au catre terti.

Gabriela Firea a fost acuzata anterior ca Primaria Capitalei urmareste privatizarea la un pret de nimic a companiei care va rezulta in urma fuziunii dintre RADET si ELCEN. Primarul general a respins “cu fermitate acest scenariu halucinant”. Intr-un an de si jumatate de mandat, Gabriela Firea nu a realizat aproape nimic din promisiunile din campanie, fiind insa centrul unor astfel de controverse si decizii luate fara niciun pic de transparenta sau consultare publica.

Sursa foto: noomcpkstic / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri