In anul 2025, 152 de milioane de persoane vor consuma produse din tutun fabricate de compania Philip Morris International. Care sunt planurile companiei cu privire la mixul de produse pe care-l va avea pe piata, la nivel global, peste sapte ani? Cate milioane de consumatori ai produselor fabricate de Philip Morris se vor lasa complet de fumat in 2025? Cati vor ramane la tigaretele clasice si cati vor folosi produse din tutun care se incalzesc sau alte produse alternative?

In 2025, pe Terra vor exista un miliard de fumatori, dintre care 152 de milioane vor consuma produse Philip Morris, potrivit datelor comunicate de catre companie, care citeaza un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Philip Morris International intentioneaza sa atraga un numar de peste 40 de milioane dintre acestia catre produsele ”cu risc potential scazut”, asa cum sunt denumite, de catre reprezentantii companiei, produsele din tutun care se consuma prin incalzire si nu prin ardere, ca de exemplu sistemul IQOS, care se foloseste impreuna cu produsele din tutun denumite Heets. 95 de milioane de fumatori vor consuma in continuare tigarete normale, in timp ce 19 milioane de oameni vor renunta complet la fumat.

Pentru a realiza acest deziderat, Philip Morris a demarat, anul trecut, un proces de construire de fabrici noi si conversie a unitatilor de productie in care in prezent sunt facute tigarete clasice, o investitie totala de 1,7 miliarde de euro, care vizeaza construirea unei fabrici de la zero in Germania, extinderea fabricii din Italia si conversia unitatilor de productie din Romania, Grecia si Rusia. Romania este prima tara din portofoliul Philip Morris in care procesul de conversie a fost demarat.

In luna iulie a anului trecut, Philip Morris International a anuntat ca va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de tigari din Otopeni intr-o unitate de productie a rezervelor din tutun care se folosesc impreuna cu IQOS, dispozitivul creat de Philip Morris care incalzeste tutunul in loc sa il arda. Mai mult decat atat, compania a precizat ca aceasta investitie presupune si crearea de 300 noi locuri de munca, aditional celor peste 670 de angajati actuali ai fabricii.

Toate aceste investitii ar urma sa inscrie capacitatea de productie a Philip Morris pe o panta ascendenta, pana la 250 de miliarde de heets anual, fata de 30 de miliarde cat este in prezent, concomitent cu diminuarea productiei de tigarete normale de la 800 de miliarde in prezent la 550 de miliarde in 2025.

iQOS, heets, Philip Morris International, Philip Morris

Reprezentantii Philip Morris spun ca produsele heets sunt cu 90-95% mai putin daunatoare decat tigaretele clasice, citand in acest sens studii proprii si independente. La nivelul autoritatilor, parerile sunt inca impartite. In timp ce in Marea Britanie autoritatile tind sa sprijine consumul de astfel de produse, in privinta fumatorilor care nu pot renunta, in Statele Unite ale Americii dezbaterea este inca in plina desfasurare. Pe 25 ianuarie 2018, potrivit Reuters, membrii unei comisii din cadrul Food and Drug Administration (FDA), au spus ca Philip Morris International nu ar trebui sa aiba voie sa pretinda, in campaniile de marketing si promovare, ca IQOS si heets sunt mai putin riscante decat tigaretele normale. FDA nu a luat inca o decizie finala in acest sens si ar putea cere informatii suplimentare de la Philip Morris International, care a depus, la finalul anului 2016, o documentatie pentru autorizarea de catre FDA a IQOS pe piata din SUA.

In prezent, patru milioane de fosti fumatori au trecut la IQOS si heets, potrivit datelor companiei. La nivel global, cel mai mare succes a fost inregistrat de IQOS in Japonia, prima tara in care a fost lansat, in 2014 si unde cota de piata la nivel national depaseste 14%, in timp ce in Tokyo procentul este de 16%. Spre comparatie, in Romania, IQOS avea in trimestrul al treilea al anului trecut, o cota de piata de 0,8%, in crestere de la 0,1% in perioada similara din 2016.

Cititi luni, 29 ianuarie, pe wall-street.ro, un reportaj de la centrul de testare si unitatea de productie Philip Morris din Neuchatel, Elvetia, pentru a afla, printre altele, cum sunt testate produsele heets, ce alte produse ”cu risc potential scazut” va pune Philip Morris pe piata si care este procesul de fabricare al acestor produse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri