Centrul medical Medicover a introdus din luna noiembrie dosarul medical in format electronic, care va inlocui dosarul medical pe suport de hartie si va eficientiza serviciile medicale.

Dosarul medical electronic este un fisier electronic securizat care contine informatii despre toate bolile pe care le-a avut pacientul si factorii de risc pentru bolile care se mostenesc din familie, tratamente prescrise de alti medici, concluziile consultatiilor la care pacientul a fost supus pe parcurs, rezultatele tuturor investigatiilor efectuate, adica informatii despre starea de sanatate a pacientilor.

Medicii Medicover considera ca aceste date medicale sunt foarte importante pentru medicul de familie, dar si pentru specialist, care va putea astfel asigura continuitatea actului medical prin prescrierea unui tratament care sa tina cont de toate particularitatile medicale ale fiecarui pacient in parte. Mai mult, acest dosar electronic va permite aplicarea ghidurilor clinice de diagnosticare si tratament.

Un alt beneficiu major pe care Medicover il prezinta legat de dosarul medical electronic este faptul ca intr-o situatie de urgenta cand pacientul nu poate merge la medicul de familie, pe baza datelor din dosarul electronic, sa primeasca recomandari corecte.

Pe langa aceste aspecte, dosarul electronic va arata, atunci cand pacietului i se va recomanda o investigatie de laborator sau un consult de specialitate, daca serviciul respectiv este acoperit de abonamentul Medicover sau va trebui platit separat.

Sistemul este testat si implementat in centrul Medicover Victoriei, apoi vor urma celelalte centre din Bucuresti si din tara.

Medicover este cea mai mare firma de servicii medicale din Europa Centrala si de Est, care detine lanturi de clinici private si centre de diagnostic in Polonia, Ungaria, Romania, Estonia si Republica Ceha. Compania a obtinut venituri de 36 milioane euro pe primele sase luni din 2006, cu 31% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. In Romania, Medicover administreaza sase centre medicale in Bucuresti (trei centre), Focsani, Cluj-Napoca si Constanta si detine reteau de laboratoare Synevo. Compania Medicover concureaza pe piata de profil cu Romar, Medlife, Centrul medical Unirea si Medsana.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri