"In urma intalnirii avute in data de 19 ianuarie cu reprezentantii sindicatului, echipa de management Aptiv Electrical Distribution Systems Romania, a comunicat faptul ca fabrica din Moldova Noua nu mai poate sa sustina un proiect complet din cauza constrangerilor cauzate de forta de munca limitata disponibila in regiune. Pentru a desfasura un proiect complet specific tipului nostru de industrie, bazat in principal pe forta de munca, e nevoie de un numar mai mare de angajati decat am reusit sa atragem din regiune. Am fost astfel nevoiti sa luam decizia de a ne ajusta operatiunile din Romania", a declarat Agnieszka Przymusinska, communications manager, Central & Eastern Europe in cadrul Aptiv.

"Incetarea activitatilor de productie in Moldova Noua va avea loc la sfarsitul lunii martie, cu impact asupra a 698 de angajati", a transmis reprezentata companiei.

"Vom face toate demersurile necesare impreuna cu partile implicate pentru a minimiza impactul negativ si pentru a cauta solutii care sa-i ajute pe angajatii afectati de aceasta masura", se mai arata in raspunsul transmis.

Echipa de Resurse Umane a companiei va colabora cu Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, Caras-Severin si cu alti angajatori in vederea gasirii unor oportunitati pentru angajati.

Cemacon deschide a 3-a...
Citeste si: Cemacon deschide a 3-a fabrica de materiale de constructii

Campania incurajeaza angajatii sa aplice la posturile disponibile in fabricile din Sannicolau Mare, Ineu si Centrul de Inginerie din Arad, punandu-le la dispozitie oferte de angajare.

Sursa foto: Pavel L Photo and Video, Shutterstock