Medicover, companie cu capital suedez listata la Bursa din Stockholm, a prezentat raportul financiar interimar pentru anul 2017. Compania, prezenta in Romania prin centrele Medicover si laboratoarele Synevo, a afisat o crestere a veniturilor globale de 16,7% comparativ cu anul 2016, pana la 580,2 milioane euro.

„Anul 2017 a fost unul prosper pentru grup in care am finalizat procesul de listare pe Nasdaq Stockholm si am continuat sa crestem atat organic, cat si prin achizitii. Conditiile din piata sunt unele stabile si sprijina planurile noastre de dezvoltare, in special in Polonia si Romania”, a declarat Fredrik Ragmark, CEO al Medicover.

In anul 2017, divizia de Servicii Medicale a inregistrat o crestere a veniturilor de 16.8%, pana la 285,8 milioane de euro. De asemenea, divizia de Servicii de Diagnostic a avut venituri mai mari cu 16,9%, de 304,4 milioane de euro. Numarul total de persoane care beneficiaza la nivel global de servicii medicale oferite de grupul Medicover se ridica la peste un milion de abonati, in crestere cu 15,2% fata de anul anterior. Numarul total de laboratoare medicale detinut de grupul suedez este de 124.000, in crestere cu 7,8% fata de 2016.

Veniturile companiei pe piata din Romania au crescut in anul 2017 cu 19,6% pana la 73,8 milioane euro, fata de valoarea de 61,7 milioane euro raportata in 2016. La nivel de venituri, Medicover Romania se afla pe pozitia trei in cadrul grupului, dupa Germania si Polonia, cu o pondere de 12,7%.

„In anul 2017 am continuat sa ne dezvoltam si ne-am atins obiectivele. Achizitia Iowemed, reteaua medicala din judetul Constanta, a reprezentat un pas strategic important, fiind completat de investitiile noastre continue pentru a oferi servicii medicale integrate. (...)Cresterea economica a tarii si a pietei fortei de munca se reflecta in beneficiile medicale oferite de angajatori si sustine accesul persoanelor la servicii medicale de calitate”, a declarat Adrian Peake, director general Medicover Romania.

Medicover este unul dintre cei mai importanti furnizori internationali de servicii medicale si de diagnostic. Compania a fost fondata in 1995 in Polonia, apoi s-a extins in alte tari. In prezent, pietele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, Romania si Ucraina. Compania ofera o gama larga de servicii medicale, printr-o retea extinsa de clinici, spitale, facilitati de ingrijire specializata si laboratoare prin doua divizii - Healthcare Services si Diagnostic Services.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri