In ultimii doi ani, Lidl Romania a dublat venitul minim brut in companie, conform reprezentantilor companiei. Veniturilor in bani si tichete valorice li se adauga o serie de alte beneficii printre care asigurare privata de sanatate si zile de concediu ce cresc progresiv. De la 1 martie 2018, pe langa cresterile salariale anuntate, compania va extinde si gama de beneficii extrasalariale oferita angajatilor, potrivit reprezentantilor Lidl Romania. Impactul cel mai mare al cresterilor salariale este la nivelul lucratorilor comerciali si al comisionarilor din depozite.

De la 1 martie, un vanzator Lidl incadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, in vreme ce un comisionar aflat in aceeasi situatie va castiga 3.301 lei brut. In plus, Lidl are o politica de salarizare in trepte, salariul crescand anual in primii trei ani de activitate in companie. Acelasi vanzator va ajunge in al treilea an la un venit brut de 3.542 lei, in vreme ce un comisionar va castiga 3.792 lei brut. Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale creste in mod garantat in primii trei ani cu aproximativ 15%, potrivit reprezentantilor Lidl Romania, care spun ca, in ultimii doi ani, Lidl a dublat venitul minim brut in companie.

Veniturilor in bani si tichete valorice li se adauga o serie de alte beneficii printre care asigurare privata de sanatate, zile de concediu ce cresc progresiv si oportunitati de dezvoltare profesionala, iar Lidl extinde, de la 1 martie, si gama de beneficii oferita angajatilor. Astfel, de anul acesta, toti angajatii Lidl vor avea asigurare de viata, pe langa asigurarea medicala privata de pana acum. In continuare, membrii familiei lor pot beneficia de oferte foarte avantajoase la o gama larga de servicii medicale. De asemenea, toti angajatii retailerului vor primi tichete de masa, pana acum acest beneficiu fiind disponibil doar pentru lucratorii comerciali si comisionarii din depozite.

Lidl, Lidl Romania, angajati, venituri, Frank Wagner, salarii Lidl

„Cream anual in Romania aproximativ 500 de noi locuri de munca. Stim insa ca asta nu este suficient, astfel ca am facut o prioritate din a mentine nivelul salariilor peste nivelul pietei. Sunt foarte bucuros ca niciun angajat Lidl nu castiga mai putin de 3000 de lei brut”, spune Frank Wagner, Presedintele Consiliului de Conducere Lidl Romania.

Cate magazine noi va deschide Lidl in Romania in 2018?

Lidl este singurul retailer care inchide magazinele pentru a le oferi angajatilor doua zile libere atat de Craciun, cat si de Paste. Totodata, angajatii sunt remunerati pentru orele suplimentare, iar plata se face pentru fiecare minut lucrat peste program, potrivit reprezentantilor companiei.

”Continuam investitiile in Romania, iar in 2018 vom continua ritmul de extindere a retelei de magazine, asumandu-ne si pentru acest an deschiderea a cel putin 15 unitati. In 2016 am atins pragul de 200 de magazine, iar urmatorul prag, pe termen mediu, este sa depasim 300 de unitati. Expansiunea in Romania include si investitiile in centrele logistice ale companiei. In acest moment, Lidl are patru depozite (la Lugoj, Nedelea, Iernut si Chiajna), iar cel de-al cincilea este in curs de construire, la Roman”, explicau reprezentantii Lidl Romania intr-un interviu acordat wall-street.ro in decembrie 2017.

Numarul total de magazine Lidl a ajuns, in Romania, la 220, cu 15 unitati comerciale inaugurate pe parcursul intregului an 2017. In plus, in ultimul an si jumatate, au fost modernizate aproape 200 de magazine. Extinderea retelei Lidl a avut loc in contextul cresterii consumului in ultimele 12 luni.

Totodata, Lidl va inaugura joi, 15 februarie, noul sau sediu central din Romania, situat in nordul Capitalei, in zona Aviatiei. Lucrarile la noile birouri ale Lidl – au o suprafata totala de 15.576 de metri patrati distribuiti in trei corpuri de cladire, 234 de locuri de parcare subterane si supraterane, 40 de locuri de parcare pentru biciclete, sapte statii de incarcare pentru masinile electrice, iar facilitatile pentru cei 300 de angajati care vor lucra in noul sediu includ cafenea, cantina si sala de fitness – au fost demarate la scurta vreme dupa preluarea de catre Frank Wagner a mandatului de presedinte al consiliului de conducere al Lidl Romania, in ianuarie 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri