Ponderas Academic Hospital lanseaza un program integrat de chirurgie minim invaziva si robotica. Programul aduce ca noutate prezenta a doua sisteme de chirurgie computerizata, daVinci Xi. Unul dintre roboti va fi destinat blocului operator, iar cel de-al doilea va fi instalat in Surgical Training Institute, centru dedicat instruirii continue a medicilor, infiintat in urma cu 18 ani si care deja a pregatit peste 2.000 de chirurgi.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro dedicat industriei farmaceutice si serviciilor medicale, unde va participa in calitate de speaker Andreea Minuta, directorul Diviziei Corporate Business Regina Maria.

Pana in acest moment, investitia spitalului depaseste 3 milioane de euro si consta in achizitia sistemului chirurgical daVinci Xi si a intregului echipament necesar utilizarii multidisciplinare precum si instruirii continue in aceste tehnici.

„In cadrul Programului integrat de chirurgie minim invaziva si robotica din Romania, daVinci Xi este pus in mainile unei echipe de profesionisti cu peste 30.000 de operatii minim invazive si peste 1.000 de interventii chirurgicale robotice”, spune prof. asoc. dr. Catalin Copaescu, director medical Ponderas Academic Hospital.

daVinci XI este un sistem computerizat, interpus intre chirurg si pacient, menit sa augmenteze prestatia chirurgicala a medicului, aducand importante beneficii pacientului prin reducerea complicatiilor si a timpului de refacere.

Chirurgia robotica permite efectuarea unor operatii dificile si complexe, in special in zone anatomice inguste (de ex. pelvis sau loja timica) unde exista o serie de structuri vitale, cum ar fi nervi, a caror lezare poate duce la complicatii cu impact major in calitatea vietii pacientului.

Citeste si:
Increderea romanilor in spitalele de stat este in cadere libera
Increderea romanilor in...

„In Ponderas Academic Hospital, da Vinci Xi permite abordarea unor zone diferite, cu implicatii complexe in chirurgia oncologica, urologie, chirurgia herniilor incizionale, bariatrie, pediatrie, ginecologie, chirurgie toracica, endocrina sau ORL. Minim invaziv trebuie sa fie standardul chirurgiei, nu in viitor, ci astazi!", adauga dr. Catalin Copaescu.

Cu ajutorul daVinci Xi, chirurgul este mult mai aproape de zona operata, are o vizibilitate mai clara, marita de peste 10 ori si o vedere 3D.

chirurgie robotica la spitalul Ponderas

Ponderas Academic Hospital pune la dispozitie servicii medicale integrate (spital, policlinica, imagistica) si are o capacitate de 277 de paturi, 50 de cabinete medicale, 12 sali de operatie, laborator de analize si un centru de training dedicat pentru instruirea medicilor in proceduri laparoscopice, robotice si endoscopice.

Citeste si:
85% din romani fug de medic. 36% spera ca problema va trece de la sine
85% dintre romani isi amana...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Coronavirus: mai mult de jumatate din personalul medical chinez e infectat
Setari Cookie-uri