Prima jumatate a anului fiscal 2006/1007 a fost marcata de un nivel record al activitatii Alstom, de o crestere a profitabilitatii si o generare exceptionala de lichiditati.
äRezultatele primei jumatati a anului fiscal 2006/2007 sunt satisfacatoare. Nivelul comenzilor inregistrate in aceasta perioada este remarcabil de mare, reusind sa profitam de conditiile favorabile pe care le ofera piata in domeniul energetic. Profitabilitatea a continuat sa creasca. O cantitate mare de lichiditati a fost generata, ca rezultat al activitatii comerciale sustinute si a imbunatatirii capitalului de lucru. Alstom a intrat intr-o noua faza de crestere profitabila pe care cooperarea fructuoasa cu Bouygues o va sustineö, a declarat Patrick Kron, Presedinte si Director General al Alstom.

Comenzile ferme de 9,7 miliarde de euro au crescut cu 46 % fata de aceeasi perioada a anului fiscal 2005/2006, ridicand cifra totala a comenzilor la 30 miliarde euro (+ 20 %) la data 30 septembrie 2006, anunta un comunicat al companiei.

Cererea a fost in mod particular ridicata in sectorul energetic, datorita cresterii economice din Asia, necesitatii de a reabilita sau inlocui echipamentele vechi precum si necesitatii de respectare a reglementarilor de mediu, in special in europa si SUA. In prima jumatate a anului fiscal 2006/2007 Power Turbo-Systems/ Power Environment a castigat un numar semnificativ de contracte de centrale termoelectrice la cheie, atat pe carbune (Bulgaria si SUA) dar si pe gaze (Spania, Franta, Marea Britanie, Australia ...), in timp ce Power Service a obtinut contracte de exploatare si intretinere pentru unele din aceste contracte ca si un mare numar de alte proiecte mici sau medii.

Piata globala a transporturilor continua sa creasca in mod moderat. In prima jumatate a nului fiscal 2006/2007 principalele comenzi obtinute de sectorul Transport includ linii de metrou in orasele Santo Domingo si Budapesta, tramvaie in Algeria si Franta si trenuri regionale in Germania, Suedia si Franta.

Vanzarile in prima jumatate a anului fiscal 2006/2007 au totalizat 6,6 miliarde euro, cu 8 % mai mult decat in acceasi perioda a anului trecut. Crestera vanzarilor se datoreaza in principal sectorului Power Turbo-Systems/ Power Environment (+ 21 %) si reflecta continua crestere a comenzilor din ultimele semestre. Power Service a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 5 % in timp ce vanzarile in sectorul Transport au avut o usoara scadere cu 1 % ce va fi insa recuperata in a doua jumatate a anului fiscal curent.

Pentru a face fata acestei cresteri a activitatii a fost nevoie de un management activ in domeniul resurselor umane. In ultimele 6 luni au fost angajati 1900 de ingineri si manageri in toate sectoarele, in special in Asia si europa si au fost intensificate programele de training.

Profitul se ridica la 413 milioane euro, respectiv 6,3 % din vanzari, mai mare cu 27 % fata de perioada similara anterioara, toate sectoarele contribuind la aceasta crestere. Marja operationala pentru sectorul Power Turbo-Systems/ Power Environment a crescut de la 1,2 % in primele 6 luni 2005/2006 la 3 % in primele 6 luni din 2006/2007, datorita reducerii duratei de executie a proiectelor si reducerii costurilor. Power Service a inregistrat de asemenea o crestere de la 14,9 % la 16 %, beneficiind intre altele de o imbunatatire a performantelor in cadrul contractelor de exploatare si intretinere. Marja operationala a sectorului Transport a crescut de la 5,9 % la 6,4 % ca rezultat al continuei selectivitati a contractelor si imbunatatirii eficientei in fabricatie.

Profitabilitatea Alstom a inregistrat un progres simtitor, obtinandu-se un profit net de 227 milioane euro in prima jumatate a anului fiscal 2006/2007, comparativ cu 136 milioane euro in perioada similara a anului anterior.Aceasta crestere se datoreaza atat unei mai bune performante operationale cat si costurilor mai mici de restructurare si financiare.

Fluxul de lichiditati a crescut remarcabil , la 747 milioane euro, comparativ cu 359 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut. Aceasta performanta exceptionala rezulta dintr-o mai buna profitabilitate si o imbunatatire a capitalului de lucru, partial datorita nivelului ridicat de comenzi inregistrate in primul semestru.

Balanta financiara se consolideaza, cu datorii reduse la 611 milioane euro la 30 septembrie 2006 fata de 1,25 miliarde euro la 1 aprilie 2006 si o crestere a capitalului la 2,04 miliarde euro la 30 septembrie 2006 fata de 1,84 miliadre euro la 1 aprilie 2006. In acest fel raportul datorii nete pe capital scade de la 68 % la 30 % la data de 30 septembrie 2006.

In contextul imbunatatirii performantelor, conditiile programului de obligatiuni 2006-2008 au fost renegociate cu bancile. Costul cu obligatiunile, care este inclus in venitul din operatiuni, a fost redus. Nu vor fi necesare lichiditati colaterale daca marja operationala va fi in concordanta cu tintele de management si daca cele 700 milioane euro lichiditati ce urmeaza a fi platiti pentru programul anterior de obligatiuni (2004-2006) vor fi disponibile in anul fiscal 2007/2008. Aceasta va contribui la reducerea in continuare a datoriilor.

In prima jumatate a anului fiscal 2006/2007 Bouygues a devenit un actionar puternic pe termen lung, detinand in prezent 24,4 % din capital. A fost creat un comitet special pentru coordonarea activitatilor intre cele doua Grupuri. Cooperarea comerciala a inceput sa duca la maximizarea punctelor forte ale Alstom si Bouygues si permite dezvoltarea unor proiecte integrate ori de cate ori apar astfel de oportunitati. Complementaritatile sunt ilustrate de doua contracte recente in domeniul transportului si cel al energiei: un consortiu format din cele doua Grupuri va constrrui tramvaiul din orasul Reims si ambele companii vor fi de asemenea parteneri pentru realizarea centralei nuclearoelectrice de la Flamanville.

La nivel operational, Alstom si Bouygues fac schmb de experienta in ceea ce priveste organizarea si managementul proiectelor, punand la punct programe comune de training pentru a optimiza costurile la proiectele comune. Pe 29 septembrie 2006 a fost semnat cu Bouygues un acord pentru cumpararea de catre acesta a 50 % din actiunile Alstom Hydro. Societatea mixta a fost constituita la data de 31 octombrie 2006.

Comenzile primite in anii anteriori cuplate cu un nivel record al comenzilor primite in primul semestru se vor traduce intr-o crestere a vanzarilor cu peste 10 % la nivelul intregului an 2006/2007, comparativ cu anul anterior. Marja operationala va continua sa creasca in cea de a doua jumatate a anului 2006/2007 si se asteapta sa depaseasca tinta initiala de 7 % propusa pentru anul 2007/2008.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Companii »


Setari Cookie-uri