Actionarii societatii Horticola SA au decis majorarea capitalului social al societatii, de la 6,59 milioane lei la 10,58 milioane lei, prin includerea valorii unui teren situat in Bucuresti, in zona Splaiul Independentei, a anuntat Monitorul Oficial.

Actionarii Horticola SA au mai decis si majorarea numarului total de actiuni emise de societate, de la 2.639.142 la 4.235.822, valoarea unei actiuni ramanand de 2,50 lei/actiune, precum si revocarea din functie a administratorilor Cristian Vlaicu, Bogdan Georgescu si Dan Dumitru Tanasescu, in locul lor fiind numiti Florin Moldoveanu si Ioan Tivadar.

In urma majorarii de capital, structura actionariatului societatii Horticola SA este: Regia Autonoma pentru Administrarea Patrimoniului si Protocolului de Stat (RA-APPS) (circa 97%), SIF Muntenia (1,22%), alti actionari (1,78%).
Horticola SA a inregistrat, in 2005, pierderi de 155.808 lei si o cifra de afaceri de 3,55 milioane lei, avand datorii totale de 2,59 milioane lei. Horticola SA are ca obiect cultivarea legumelor si a specialitatilor horticole. Guvernul a aprobat, in luna iulie, proiectul de lege privind transferul pachetului de actiuni detinut de stat la Horticola SA Bucuresti, de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Preluarea tuturor societatilor privatizabile in portofoliul AVAS are o componenta politica si trebuie discutata in Alianta de la guvernare, declara, in luna august 2006, pentru NewsIn, presedintele AVAS de la acea data, Razvan Orasanu. "AVAS are capacitatea de a prelua societatile, de indata ce se va lua decizia in Alianta", a afirmat Orasanu, care a aratat ca s-au facut deja pasi concreti in acest sens si a dat ca exemple preluarea BTT si Neptun Olimp de la RAAPPS si a societatii Horticola de la Ministerul Agriculturii.