Veniturile producatorului de materiale termoizolante au provenit, anul trecut, din vanzarile de pe piata locala in proportie de 92%, in timp ce restul de opt procente a venit de la export. Cresterea de pe piata interna a fost generata din segmentul rezidential, in conditiile unei stagnari a lucrarilor publice de reabilitare termica a cladirilor.

AdePlast, unul dintre princopalii jucatori de pe piata materialelor termoizolante, a depasit anul trecut pragul de 92 milioane de euro, o cifra de afaceri in crestere cu 20 de procente fata de rezultatul din 2016.

„A fost o evolutie buna avand in vedere ca la momentul adoptarii bugetului ne-am propus o crestere de doua cifre, dar stiam ca pe pietele noastre se anuntau turbulente pe anumite segmente si reconfigurari de forte din partea competitiei, evenimente confirmate de-a lungul anului trecut”, declara Daniel Stancescu, CEO AdePlast.

Cifra de afaceri a provenit anul trecut in proportie de 92 de procente din vanzarile de pe piata locala si 8 procente din exporturi. Cresterea de pe piata interna a venit de-a lungul anului trecut din proiectele rezidentiale in conditiile unei stagnari ale lucrarilor publice de termoreabilitare. In privinta pietei externe, reprezentantii AdePlast spun ca printre factorii de crestere s-au numarat o serie de certificari obtinute de companie la nivel european.

AdePlast detine trei platforme industriale situate in Oradea, Ploiesti si Roman. La Oradea, capacitatea anuala de productie este de 250.000 de tone adezivi si mortare uscate, 50.000 de tone vopsele si tencuieli decorative si 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), avand inclusa si capacitatea de productie de polistiren grafitat in cobranding cu firma BASF.

Pe platforma industriala de la Ploiesti se afla o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an, o fabrica de polistiren expandat (EPS) de 1.050.000 de metri cubi, o line de productie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, la care se adauga o fabrica de vopsele, tencuieli decorative, lacuri si emailuri, cu o capacitate de 50.000 tone pe an. La Roman, AdePlast detine o zona industriala care include o fabrica de adezivi si mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone pe an si o linie de productie de polistiren expandat cu o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri