Prezenta pe piata de peste Prut din 2016, Alukonigstahl Romania, sucursala a concernului austriac cu acelasi nume, are in plan, pentru acest an, deschiderea unui showroom si a unui birou la Chisinau. Piata din Moldova a generat, anul trecut, o cifra de afaceri de 500.000 de euro, in timp ce Romania a generat business in valoare de 18,1 milioane de euro in 2017. Care sunt planurile companiei pentru acest an?

Atilla Beer, administrator Alukonigstahl Romania, spune ca Republica Moldova este o piata inca mica, dar in crestere. Attila Beer gestioneaza, incepand cu anul 2016, si afacerile Alukonigstahl din Republica Moldova, reprezentanta care a inregistrat in 2017 vanzari de 500.000 euro, iar pentru anul acesta estimeaza o crestere de 50% a business-ului, pana la 750.000 de euro. Planurile de dezvoltare pentru anul in curs se vor concentra pe inaugurarea unui showroom si a unui birou la Chisinau, dar si recrutarea de noi angajati, ceea ce va atrage o investitie de aproximativ 60.000 de euro.

”Republica Moldova este cea mai saraca tara din Europa, in 2016 a fost mai saraca decat Albania. Moldovenii vor sa traisca mai bine, iar lucrurile sunt pe o tendinta ascendenta acolo. Pana acum, a fost o fluctuatie mare de rusi, care au investit mai ales in imobiliare, au construit apartamente multe, pe care insa nu le cumpara nimeni, in conditiile in care 1,5 milioane de moldoveni sunt plecati la munca in strainatate. Republica Moldova imi aduce aminte de Romania de la inceputul anilor `90”, spune Atilla Beer, administratorul Alukonigstahl Romania, companie prezenta pe piata romaneasca din 1995.

Alukonigstahl Romania a inregistrat, in 2017, o cifra de afaceri de 18,1 milioane de euro, iar pentru acest an estimeaza sa depaseasca 20 de milioane de euro. In prezent, compania livreaza solutii de sistem catre segmentul de office - 75% din totalul afacerilor, 19% catre zona rezidentiala, restul catre alte tipuri de constructii, spitale, retail si edificii culturale.

Planurile Alukonigstahl pentru Romania

In Romania, Alukonigstahl are 50 de angajati si intentioneaza sa mai angajeze anul acesta inca cinci oameni, in vanzari. Compania livreaza celor peste 3.000 de parteneri din Romania din domeniul investitilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice sisteme de profile Schuco din PVC si aluminiu pentru ferestre si usi, pereti cortina si lumina-toare; sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru producerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect.

Alukonigstahl Romania, Atilla Beer, Republica Moldova, Constructii

”Ne bucuram de rezultatele anului trecut mai ales ca ele vin in contextul unui an plin de investitii: inaugurarea unui nou depozit care a insemnat peste 2 milioane de euro in constructie si stocuri, dar si extinderea echipei, 30% dintre angajati fiind noi. Ne asteptam ca si anul acesta activitatile companiei sa fie in crestere, mai ales pe zona cladirilor de birouri, prin prisma proiectelor aflate deja in lucru sau care urmeaza sa demareze in scurt timp precum: Renault Offices, Day Tower, Isho Office Timisoara, Euronest Sibiu, birourile Bosch Cluj, UBC 3 Timisoara, Coresi Business Park Brasov, The Bridge 2 Bucuresti. Astfel, ne planificam cresterea capacitatii de livrare din noul nostru depozit si dezvoltarea echipei”, a declarat Attila Beer, administrator Alukonigstahl Romania.

Cea mai mare parte a cifrei de afaceri, aproximativ 15,9 milioane euro, se realizeaza din livrarea solutiilor si sistemelor de profile din aluminiu pentru pereti cortina, usi, ferestre, usi glisante urmate de vanzarile de sisteme din PVC aflate in crestere in 2017, de peste 1,1 milioane de euro, iar restul din sistemele din otel, in special constructii rezistente la foc. Pentru acest an, Alukonigstahl Romania are ca obiectiv atingerea nivelului de 20 de milioane de euro cifra de afaceri, potrivit lui Atilla Beer.

Alukonigstahl Romania, Atilla Beer, Constructii, Openville

Noul depozit al companiei, situat in sudul Capitalei, are o suprafata totala de 3.650 mp, mai mare cu 35% fata de cel anterior, peste 1.000 de articole de stoc, fiind dotat cu trei poduri rulante si sisteme de depozitare moderne. Echipa logistica este formata din 12 manipulanti si cinci referenti. Printre cele mai importante proiecte din 2017 unde compania a oferit consultanta si solutii se numara: Orhideea Tower, Globalworth Campus 2, Timpuri Noi Square din Bucuresti, Openville si Vox Timisoara, The Office Cluj, Coresi Business Park Brasov, Bucharest Business Garden, Starnet Office Chisinau, Lidl Offices, Riviera Office Cluj, Hotel Hilton Garden Inn, Hotel IBIS Arad, One Herastrau Park, Nathex Work & Living Cluj Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri