Importatorul si distribuitorul de produse pentru copii mici a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de circa 21 milioane de euro (97 milioane lei), in crestere cu aproape 10% fata de 2016, cand au fost raportate vanzari de 88 milioane lei (peste 19 milioane euro). Pentru 2018, este prognozata o cifra de afaceri de circa 22,5 milioane euro (105 milioane lei), pe fondul tendintei de crestere a consumului pe acest segment, in Romania.

Piata produselor de ingrijire pentru copii cu varste pana in 3 ani va continua sa creasca usor si in 2018. Potrivit estimarilor reprezentantilor Superfood Company, in 2017, alimentele pentru copii, produsele pentru ingrijirea sugarului, gama produselor de puericultura mica si mare si produsele destinate proaspetelor mame au inregistrat vanzari mai mari fata de anul precedent, tendinta care va continua si acest an.

“Noi am avut un ritm de dezvoltare putin peste nivelul pietei, astfel ca am reusit sa crestem cota de piata pentru mai multe dintre gamele noastre. In prezent, suntem intr-un proces accelerat de maturizare pentru multe dintre produsele pe care le avem in portofoliu, prin urmare 2018 va fi, pentru Superfood Company, un an al evolutiei, al cresterii consistente si al consolidarii pozitiei pe aceasta nisa”, a declarat Daniel Daraban, Director General al Superfood Company.

In acest moment, Superfood Company are un portofoliu dedicat nou-nascutilor, sugarilor si copiilor cu varsta pana in trei ani. In afara cresterii vanzarilor, 2017 a marcat pentru Superfood Company si aducerea a trei noi marci in portofoliu: gamele de produse pentru copii Nuby (disponibile deja in Auchan, Cora, Carrefour si DM Drogerie Markt) si Nattou, precum si ceaiurile ecologice Neuner’s. De asemenea, una dintre cele mai vandute game, Baby Nova, se distribuie incepand de anul trecut si in lantul de hipermaketuri Kaufland.

Superfood Company este o companie germano-romana si se numara printre jucatorii importanti de pe piata locala de import si distributie de produse pentru copii din categoria de varsta 0-3 ani. Compania activeaza pe piata romaneasca din 1992 si a fost fondata de omul de afaceri german, Johan Georg Hibler. Sediul central se afla pe Soseaua de Centura a Bucurestiului, iar la nivel national Superfood Company detine sase sucursale situate in Braila, Brasov, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara.

Produsele importate sunt distribuite pe diverse canale: marile lanturi de farmacii, farmaciile independente, spitale, cele mai importate lanturi de hypermarketuri si supermaketuri din tara, canalele de comert traditional. Superfood Company are in portofoliu si produse pe care le distribuie in parteneriat cu branduri precum Beiersdorf, Bella, S&C Johnson, Colgate, GlaxoSmithKline si detine si un magazin on-line, dedicat in principal proaspetelor mame si bebelusilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri