"AVAS vrea sa gaseasca un investitor roman pentru Antibiotice Iasi. Singurul consotiu romanesc care a depus scrisoare de intentie este cel format cu Biofarm", au precizat sursele citate.

Anuntul preliminar de vanzare, prin negociere, a pachetului de actiuni detinut la Antibiotice Iasi, catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare a fost publicat, pe 16 octombrie, informeaza NewsIn. Pana la termenul limita depusesera scrisori de interes 29 de investitori, printre care consortiul format din Biofarm, SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor.

Potrivit declaratiilor presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, strategia de privatizare va fi aprobata de catre guvern pana la sfarsitul lunii noiembrie.Potrivit proiectului de strategie, pe baza caruia s-a publicat anuntul preliminar, cumparatorul urma sa fie selectat in urma depunerii de oferte financiare in doua etape, ca si in cazul privatizarii BCR. AVAS detine 53,02% din capitalul social al Antibiotice, ceilalti actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10,09%), Citibank Romania (6.16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%).