Grupul Agricola Bacau a inregistrat anul trecut afaceri de peste 683 milioane lei, in crestere cu 5,31% fata de anul anterior. Cea mai mare companie din cadrul grupului, Agricola International SA Bacau, a inregistrat in 2017 o cifra de afaceri de aproximativ 401 milioane lei, in crestere fata de anul anterior cand a bifat afaceri de 387 milioane lei.

Vanzarile de carne de pasare ale Agricola Bacau au totalizat in volum, in 2017, 42,110 tone, cu 2% mai mult fata de anul precedent (41,265 tone) si cu 6,2% in valoare, in conditiile unei usoare cresteri a pretului mediu.

De asemenea, grupul de firme Agricola a inregistrat anul trecut o cifra totala de afaceri de 683,183 mil. lei, cu 5,31% mai mare decat cea din anul precedent, 648,746 mil. Lei, in conditiile in care in cursul anului 2016 Agricola a facut exit din business-urile GA-Nutritie Animala SA si Suinprod SA).

„Performanta economica a companiei a fost in anul 2017 rezultatul unei executii bune in operational, cu cresteri in vanzarea produselor diferentiatoare (Puiul Fericit) si a produselor cu valoare adaugata mai mare, iar mentinerea preturilor principalelor resurse la niveluri rezonabile a ajutat la randul sau. Toate acestea au condus la o usoara apreciere a pretului mediu la produsele noastre. Vanzarile Agricola de carne de pui au crescut asadar si ca volume, dar in special prin cresterea ponderii produselor cu valoare adaugata mare sustinute de brand nsi campaniile de promovare”, a declarat Grigore Horoi, presedintele Agricola.

Astfel, la categoria mezeluri (salamurile crud-uscate si preparatele fiert-afumate obtinute la Salbac SA), cifra de afaceri a fost de 124,843 mil. lei, cu 2,55% mai mare decat in 2016 (cresterea reala ar fi de 10,51%, daca se iau in calcul, incepand cu iunie 2016, efectele aplicarii Legii 321, prin care off-urile de vanzari se exclud din cifra de afaceri incepand cu acea data).

Afirmatia este sustinuta prin rezultatele - pentru al noulea an consecutiv – obtinute de salamurile crud-uscate Agricola, care au inregistrat anul trecut o crestere valorica a vanzarilor de 9,13%, respectiv o crestere de 6% in volume. De asemenea, anul trecut au crescut vanzarile valorice ale preparatelor fiert-afumate cu 20,5%, respectiv 15% in volum.

Investitie de 4 milioane de euro in semipreparate si ready-meals

Europrod SA, compania din Grupul de firme Agricola ce comercializeaza semipreparate si produse tip ready-meal, a inregistrat in 2017 fata de anul precedent vanzari mai mari cu cu aproape 21%, in conditiile unei cresteri a volumelor comercializate de 15%. „Crestem sistematic aceasta categorie, motiv pentru care anul acesta vom face o investitie ce depaseste 4 milioane euro intr-o noua linie de productie”, a precizat presedintele Agricola.

La oua consum, produse la Avicola Lumina Constanta, s-a inregistrat o crestere cu 21% a cifrei de afaceri in 2017 si un numar de 69,405 mil. de oua vandute.

Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie, care in septembrie 2017 a implint 25 de ani de la infiintare. In 2017, Agricola detine 18% din piata carnii de pui, este lider cu 19% din piata de semipreparate si produse de tip ready-meal, iar Salamul de Sibiu Agricola este lider in total segment Salam de Sibiu comercializat in Romania cu 50% cota de piata, medie, in valoare (Nielsen, 2017).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri