Preventia in sanatate in Romania este realizata si tratata superficial, a declarat Iulian Trandafir, CEO Farmexpert, in cadrul HealthCare Trends, eveniment organizat de wall-street.ro, iar singura modalitate prin care se poate face preventie in momentul de fata in Romania, in contextul politic, este prin educatie.

"Preventia reprezinta o investitie foarte mare, cu rezultate pe termen lung si foarte lung, care la noi nu a inceput. Iar preventia pe temen scurt, daca o facem, e in regula, daca nu o facem apar victime", a declarat acesta.

Din punctul meu de vedere, singura modalitate prin care se poate face preventie in momentul de fata, avand in vedere situatia politica in care ne aflam, este prin educatie. Si as vrea sa lansez si o idee, poate ca ar fi momentul sa discutam cu Ministerul Invatamanului referitor la preventia in Sanatate. Se pare ca la Ministerul Sanatati nu prea avem usi deschise.

Trandafir a adaugat ca, desi au loc campanii de informare, constientizare si prevenire pe plan local, adeseori „nu cunoastem de unde am plecat, ce am facut si ce putem imbunatati”: „De aceea spun ca eu privesc preventia ca pe un ciclu electoral, ar trebui facuta la nivel national si pe termen lung, dar este foarte greu pentru ca la noi ciclul electoral este scurt”, incheie Iulian Trandafir.

Partenerii Conferintei HealthCare Trends sunt RASCI, FARMEXPERT, Spitalul Monza, 7card, apmgr, Clinica Zetta, HTSS si Terapia Sun PHARMA Company.

Citeste si:
Pintea a retras un proiect care ar fi majorat preturile medicamentelor
Ministerul Sanatatii a retras...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Incepe campania de vaccinare antigripala. Cate doze sunt disponibile?