MedLife, unul dintre liderii pietei de servicii medicale private din Romania, anunta achizitionarea pachetului majoritar, in proportie de 80%, din Solomed, grup de clinici de servicii medicale prezente pe piata din Pitesti, Costesti si Curtea de Arges.

Grupul Solomed a fost infiintat in 1997 si este unul dintre cei mai importanti operatori medicali locali din regiune. Grupul are in componenta cinci clinici, trei in Pitesti, celelalte doua in Costesti si Curtea de Arges si un laborator (Pitesti), oferind pacientilor o gama larga de investigatii de la consultatii multidisciplinare pentru o gama de peste 15 specialitati medicale si servicii de laborator, la investigatii CT, ecografii; servicii de recuperare medicala si mici interventii cu laser. Toate unitatile medicale sunt dotate cu echipamente medicale performante si au la dispozitie o echipa medicala cu peste 90 de specialisti.

Potrivit reprezentantilor grupului de clinici achizitionate, Solomed a inregistrat la nivelul anului 2017 o cifra de afaceri de aproximativ 5,2 milioane de lei.

“In linie cu strategia noastra de business, continuam accelerat planul de extindere si dezvoltare al companiei si anuntam o noua achizitie, marcand prin aceasta intrarea pe segmentul de ambulatoriu intr-o zona noua a Romaniei. Contribuim in acest fel la dezvoltarea pietei locale de servicii medicale, oferind locuitorilor municipiului Pitesti si celor din imprejurimi accesul la servicii integrate, iar zecilor de mii de clienti din companii posibilitatea detinerii unor abonamente personalizate. In perspectiva, vom continua sa ne consolidam pozitia la nivel national atat prin achizitii, cat si prin proiecte de tip green field”, a precizat Mihai Marcu, presedinte si CEO al MedLife Group.

"Acest parteneriat ne ofera posibilitatea sa intram pe un nou segment de piata aflat in plina expansiune la nivel local - segmentul abonamentelor medicale”, a spus dr. Cristian Stefan Lamba, manager general al grupului Solomed.

Achizitionarea pachetului majoritar Solomed reprezinta cea de-a 19-a achizitie derulata pana in prezent de grupul MedLife, ultima fiind anuntata in luna februarie a.c. – Ghencea Medical Center din Bucuresti.

MedLife a raportat la nivelul anului 2017 o cifra de afaceri consolidata pro-forma de 638 milioane de lei, in crestere cu 27% fata de 2016 si o EBITDA pro-forma ajustata de 82,3 milioane de lei. Pentru anul acesta compania vizeaza o crestere de peste 20%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri