“Numai in 2017 am investit aproximativ 5 milioane de lei in modernizarea si eficientizarea capacitatii de productie si ne-am extins reteaua de colaboratori. Am pus accent pe reducerea amprentei de carbon si am investit in tehnologii noi de ambalare care reduc consumul de plastic cu 60 de tone anual. Crestem organic si natural”, declara Daciana Siderache, director general Apa Calipso.

Apa de izvor imbuteliata de Apa Calipso a ajuns la consumator prin intermediul magazinelor traditionale si preponderent in magazinele din comertul modern.

“2017 a fost unul bun din punctul de vedere al volumelor, dar a dus si provocari considerabile, precum cresterea importanta a pretului ambalajelor determinata de evolutia pretului petrolului la nivel mondial sau presiuni interne venite din zona fiscalitatii fluctuante”, a declarat Daciana Siderache.

Pentru anul in curs, Apa Calipso a planificat un buget de investitii de 4 milioane de lei in extinderea capacitatii de productie si de depozitare, precum si la reducerea cantitatii de plastic pusa pe piata. „Gandim si extinderea portofoliului de produse”, a mai adaugat Daciana Siderache.

Mazda CX-5 a fost cel mai...
Citeste si: Mazda CX-5 a fost cel mai vandut model al japonezilor anul trecut

Potrivit acesteia, consumatorii incep sa puna accent pe calitatea si puritatea apei. Preturile mici nu mai reprezinta o componenta importanta cand vine vorba despre apa. “S-a depasit acest pas psihologic. Consumatorii incep sa cunoasca piata, de orice natura ar fi ea. Accesul la informatie face lumea produselor mai transparenta, iar alegerile sunt facute pe baza unui mix complex de considerente. Primeaza acum seriozitatea si raportul calitate pret. Pe piata apelor imbuteliate, consumatorul este atent la caracteristicile apei pe care o consuma si se informeaza cu mai mult interes asupra a ceea ce scrie pe eticheta. Se face tot mai mare focus pe puritatea apei, cantitatea de nitriti sau reziduul fix”, a afirmat Daciana Siderache.

Cele mai importante coordonate in analiza apei o reprezinta reziduul fix, cantitatea de nitriti si Ph-ul. Conform reglementarilor in vigoare, la noi in tara, o apa minerala este buna de baut daca reziduul fix este mai mic de 500 mg/l, iar Ph-ul trebuie sa fie cat mai apropiat de Ph-ul corpului uman.

Nivelul de nitriti prezenti in apa de izvor naturala imbuteliata de Calipso se situeaza sub capacitatea de detectie a aparatelor de laborator, in vreme ce reziduul fix este de 372 mg la litru, iar valoarea pH-ului este de 8,2, similar cu Ph-ul lichidelor din corpul uman.

Analizele de laborator arata ca apa Calipso, provenita dintr-un izvor natural, este o apa cu un complex optim de minerale, ceea ce o incadreaza in zona apelor oligominerale. Apa de izvor Calipso este extrasa dintr-un izvor situat la peste 250 de metri adancime, in Codrii Vlasiei.

NNC Services: Millenials...
Citeste si: NNC Services: Millenials schimba paradigma recrutarii

Compania Apa Calipso a fost infiintata in anul 1991, avand acum peste 170 de angajati, si a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de aproximativ 65 de milioane de lei. Proiectul de extindere a capacitatii de imbuteliere finalizat anul acesta ridica valoarea totala a investitiilor in productie ale companiei la peste 14 milioane de euro.