Compania Petrom a afisat un profit net de 569,24 milioane lei (160,80 milioane euro), in trimestrul al treilea 2006, in scadere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand profitul net al Petrom a fost de 804,87 milioane lei.
Comania Petrom a afisat in trimestrul al treilea al anului 2006 o cifra de afaceri de 3,36 miliarde lei (peste 940 milioane euro), in crestere cu 3,38% fata de perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a Petrom in trimestrul al treilea al anului 2005 a fot de 3,25 miliarde lei.

in primele noua luni commpanie a afisat un profit net de 1,99 miliarde lei (563,9 milioane euro), in crestere cu 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut. in primele noua luni ale lui 2005, Petrom a obtinut un profit net de 1,40 miliarde lei.

Compania a afisat o cifra de afaceri de 9,67 miliarde lei (2,73 miliarde euro), in primele noua luni ale lui 2006, in cre;tere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand Petrom a raportat o cifra de afaceri de 7,86 miliarde lei.

La sfarsitul anului trecut, compania a inregistrat un profit net de 1,416 miliarde lei (391,1 milioane euro) si o cifra de afaceri de 10,76 miliarde lei (2,97 miliarde euro).

SNP Petrom are un capital social de 5,66 miliarde lei (1,60 miliarde euro) si o capitalizare de 34,52 miliarde lei (9,86 miliarde euro). Actiunile SNP se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori din 3 septembrie 2001. Principalul actionar al companiei este societatea OMV Aktiengesellschaft Austria care detine 51,011%, iar Ministerul Economiei si Comertului detine 30,862%. Fondul Proprietatea are 9,887% din capitalul Petrom si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 2,026% din capital.

Estimarile Wood&Co arata ca profitul net al companiei Petrom ar putea urca la 2,4 miliarde lei in acest an, in crestere cu aproximativ 71% fata de anul anterior. Pentru 2008, analistii Wood considera ca profitul net al companiei petroliere va fi de 2,89 miliarde lei.

Societatea s-a infiintat in urma strategiei guvernului de consolidare a industriei petroliere romanesti. Aceasta strategie a dat nastere Companiei Romane de Petrol (CRP), a carei functionare deficitara a determinat infiintarea compania Petrom in anul 1997. La constituire au fost incluse in Petrom societati din domeniile explorarii si productiei (fost regie autonoma de stat Petrom RA), rafinarii (combinatele Petrobrazi, Arpechim si Doljchim), transport (Transpeco), cercetare (INCERP) si distributie (41 sucursale Peco in judete si Bucuresti).

Activitatea Petrom consta in explorarea si exploatarea zacamintelor de petrol si gaze naturale de pe uscat si din platoul continental al Marii Negre, rafinarea si prelucrarea titeiului, transportul si comercializarea produselor petroliere, comercializarea gazelor, importul si exportul de titei, produse petroliere, utilaje si tehnologii specifice, productia si comercializarea altor produse petroliere, petrochimice si chimice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri