Grupul Alexandrion a semnat un acord pentru achizitia portofoliului de vinuri romanesti a grupului Halewood. Finalizarea tranzactiei este preconizata sa aiba loc in urmatoarele trei luni si marcheaza prima mare achitizie din piata de vinuri din Romania din acest an.

Halewood International PLC va continua dezvoltarea portofoliului existent de branduri internationale de bauturi spirtoase, se arata intr-un comunicat transmis de grupul Alexandrion. Valorea tranzactiei nu a fost facuta publica.

“Alexandrion Group va deveni prin aceasta achizitie unul dintre cei mai puternici si mai competitivi jucatori de pe piata din Romania. Suntem o companie cu traditie, care investeste in Romania si acorda maxima atentie necesitatilor si cerintelor consumatorilor sai. Suntem foarte selectivi cu afacerile pe care le includem in portofoliul nostru si avem incredere ca aceasta decizie va fi pe placul consumatorilor nostri” a declarat Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group.

Grupul Halewood este prezent in Romania din 1987 si se afla in top zece producatori de pe piata locala si pe locul doi la nivel de exporturi de vin.

Grupul Alexandrion este liderul industriei de bauturi spirtoase din Romania, cu un portofoliu de branduri care acopera toate segmentele pietei. Achizitia gamei de vinuri Halewood aduce plusvaloare companiei si reprezinta o noua etapa in strategia de dezvoltare si extindere pe plan local si international.

Distileriile Alexandrion si Distileriile SABER 1789, care, impreuna, inglobeaza o istorie de peste 200 de ani in industria locala a bauturilor spirtoase, au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din Romania, recunoscute atat pe plan intern, cat si international pentru calitatea si rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de bauturi spirtoase cerute pe piata, inclusiv bauturi traditionale romanesti.

Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* si 7*, faimosul vinars Brancoveanu XO, VS si VSOP, Cava D’Oro, Vodka Alexander si Vodka Kreskova, Afinata, Visinata si Caisata Saber Premium, Saber Fructe de Padure, Saber Coacaze Negre, dar si alte produse care au asigurat companiei pozitia de lider pe piata bauturilor spirtoase si traditionale din Romania. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon si Alexander Gin) au intrat in portofoliul companiei, prin achizitie, la inceputul anilor 2000.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri