Grupul grec producator de medicamente veterinare Veterin a anuntat ca intentioneaza sa depuna o oferta de cumparare a unei participatiuni de 53,02% din compania de farmaceutice romaneasca de stat Antibiotice, a precizat grupul intr-un comunicat trimis bursei de la Atena, conform See-News citata de NewsIn.
"Grupul Veterin anunta ca va face o oferta de achizitionare a unei participatiuni de 53,02% din Antibiotice Iasi S.A, dupa anuntarea de catre AVAS a planului de privatizare a acestei companii, aceasta oferta facand parte din planul de extindere a gamei de productie a Veterin", a declarat grupul grec de produce farmaceutice veterinare.

Grupul Veterin este un producator de farmaceutice de uz veterinar, suplimente alimentare si alimente pentru animalele de companie. Firma isi desfasoara activitatea in Grecia, Romania si Bulgaria.

AVAS a decis selectarea unui consultant financiar care sa elaboreze strategia de privatizare a societatii Antibiotice Iasi, strategie care va fi prezentata Guvernului.

"Intreaga procedura de trecere a societatii iesene in proprietate privata se va desfasura in conditii de legalitate si transparenta totala, astfel incat cel mai bun sa castige pachetul majoritar de actiuni al Antibiotice Iasi, a anuntat, miercuri, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Conform comunicatului AVAS, la procesul de privatizare a Antibiotice Iasi poate participa orice investitor interesat producator de medicamente sau societate de investitii financiare sau orice consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare.

Grupul farmaceutic Antibiotice Iasi a anuntat un profit net de 19 milioane de lei (6,93 milioane de dolari/5,4 milioane de euro) inregistrat in primele noua luni ale anului curent, in crestere cu 12,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri