"Grupul Veterin anunta ca va face o oferta de achizitionare a unei participatiuni de 53,02% din Antibiotice Iasi S.A, dupa anuntarea de catre AVAS a planului de privatizare a acestei companii, aceasta oferta facand parte din planul de extindere a gamei de productie a Veterin", a declarat grupul grec de produce farmaceutice veterinare.

Grupul Veterin este un producator de farmaceutice de uz veterinar, suplimente alimentare si alimente pentru animalele de companie. Firma isi desfasoara activitatea in Grecia, Romania si Bulgaria.

AVAS a decis selectarea unui consultant financiar care sa elaboreze strategia de privatizare a societatii Antibiotice Iasi, strategie care va fi prezentata Guvernului.

"Intreaga procedura de trecere a societatii iesene in proprietate privata se va desfasura in conditii de legalitate si transparenta totala, astfel incat cel mai bun sa castige pachetul majoritar de actiuni al Antibiotice Iasi”, a anuntat, miercuri, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Conform comunicatului AVAS, la procesul de privatizare a Antibiotice Iasi poate participa orice investitor interesat producator de medicamente sau societate de investitii financiare sau orice consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiare.

Grupul farmaceutic Antibiotice Iasi a anuntat un profit net de 19 milioane de lei (6,93 milioane de dolari/5,4 milioane de euro) inregistrat in primele noua luni ale anului curent, in crestere cu 12,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.