Actionarii Romstal Leasing au decis contractarea, de catre companie, a unor credite in valoare totala de 5,5 milioane euro de la Banca Romaneasca, bani destinati finantarii operatiunilor de leasing, a anuntat Monitorul Oficial consultat de NewsIn.
Actionarii Romstal Leasing au decis majorarea cu un milion de euro a unei linii de credit deja existente, la Banca Romaneasca, precum si contractarea unui nou credit, la aceeasi banca, in valoare de 4,5 milioane euro.

Creditele contractate de Romstal Leasing de la Banca Romaneasca vor fi garantate prin contract de garantie reala mobiliara fara deposedare asupra bunurilor care constituie obiectul contractelor de leasing ale companiei, contract de garantie reala mobiliara asupra drepturilor de creanta rezultate din contractele de leasing incheiate de Romstal Leasing, precum si prin politele de asigurare Casco asupra autoturismelor aduse in garantie, care vor fi cesionate in favoarea bancii.

Administratorul delegat al Banca Italease, Massimo Faenza, a declarat, recent, ca societatea financiara pe care o reprezinta priveste "cu insistenta" spre Romstal Leasing, potrivit editiei electronice a cotidianului italian "Il Giornale". Potrivit adminsitratorului delegat al Banca Italease, expanisunea in Romania este una din prioritatile grupului bancar italian.

Actionarii Romstal Leasing au mandat, in urma cu cateva luni, BAC Investment Bank sa se ocupe de vanzarea companiei. "Pot sa va spun ca in faza finala au ramas cinci competitori, iar cu primii doi dintre acestia, in ordinea ofertelor, vom incepe negocierile directe, urmand ca, pana la sfarsitul anului, sa incheiem acest proces", a spus Matei Paun, managing partner la BAC Investmen Bank.

Institutiile financiare KBC, EFG, Piraeus Bank, BNP Paribas si Banca Italease ar fi cele cinci nume care s-au calificat in faza a doua a procesului de vanzare a Romstal, potrivit unor surse din piata.

Divizia de leasing a grupului Romstal a incheiat, in primele zece luni ale anului, contracte de 114,5 milioane euro (circa 405 milioane lei), in crestere cu 90% fata de aceeasi perioada a anului trecut si a raportat un profit de 2,42 milioane euro la noua luni.

Cifra de afaceri a Romstal Leasing a fost de 12,6 milioane euro in primele noua luni ale acestui an. Societatea de leasing a finantat contracte in valoare de 14,5 milioane euro in luna octombrie.

Compania doreste sa se extinda pana la sfarsitul anului 2007 cu inca 13 birouri. Romstal Leasing detine o retea de 20 birouri teritoriale localizate in Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Braila, Brasov, Constanta, Cluj, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara, Focsani.

In topul Asociatiei Romane a Societatilor de Leasing (ASLR), Romstal Leasing ocupa locul cinci dupa valoarea bunurilor finantate in primul semestru al anului 2006, interval in care compania de leasing a finantat bunuri in valoare de aproape 54,5 milioane euro.







Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri