"Curand, sistemul de agenti International Leasing va fi extins in sistem de franciza, prin construirea unei retele de parteneri strategici investitori, care sa participe la proiectele de dezvoltare ale companiei", se spune in comunicatul International Leasing.

Agentul International Leasing va actiona pe piata locala (judeteana) ca o intermediar intre finantator (compania-mama) si utilizator (clientul de leasing), avand drept obiective promovarea, intermedierea si negocierea contractelor de leasing financiar intre acestia. Operatiunile de finantare in sistem leasing derulate de catre International Leasing vor avea ca obiect achizitionarea de bunuri mobile (autovehicule si echipamente) si imobile, noi si second hand.

"Principalele responsabilitati ale agentului International Leasing vor fi promovarea produselor si serviciilor companiei catre utilizatori, asistenta acordata utilizatorilor pentru intocmirea corecta a documentatiei de finantare, analiza corectitudinii documentatiei si depunerea dosarului de finantare catre finantator spre aprobare, mentinerea legaturii directe cu utilizatorul inainte si dupa semnarea contractului de leasing si dupa caz, a oricaror alte contracte, cum ar fi buy-back, garantii sau vanzare-cumparare", se mai spune in comunicatul International Leasing.

Valoarea contractelor incheiate de International Leasing IFN SA, in primele noua luni ale anului 2006, este de 14,3 milioane euro, in crestere cu 23% fata de aceeasi perioada a anului trecut (11,6 milioane euro), potrivit reprezentantilor companiei.

Citeste si:

International Leasing IFN SA a obtinut un profit de 2,4 milioane lei (0,68 milioane euro) pe primele sase luni ale anului 2006, de trei ori mai mult decat in perioada similara a anului trecut.

in prima jumatate a anului 2006, International Leasing a incheiat peste 500 de contracte de finantare, in crestere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor companiei. Cea mai mare parte a portofoliul companiei o constituie contractele de leasing auto (87%), urmate de leasing de echipamente (8%) si leasing imobiliar (5%).

International Leasing a fost infiintata in decembrie 1995, fiind prima companie independenta de leasing cu capital integral romanesc si, totodata, singura societate de profil cotata pe piata Rasdaq si prima companie de leasing care a apelat la varianta imprumutului obligatar pentru a-si finanta activitatea. in decembrie 2005, International Leasing a lansat a treia emisiune de obligatiuni, in valoare totala de 4,8 milioane de lei noi, imprumutul avand ca destinatie finantarea contractelor de leasing operational.

Societatea a emis 48.000 de obligatiuni nominative asigurate, neconvertibile, in forma dematerializata, cu valoare nominala de 100 de lei noi. International Leasing dispune de un capital social in valoare de aproape 7,27 milioane lei noi, iar actionarii sai principali sunt Necula Ioana Mihaela (71,12%), Horeanga Horia Demetrescu Ion (8,67%) si BD Markant Consimpex SRL (8,38%).