Fondul Romano-American pentru Investitii a luat astazi decizia de a actiona in judecata trei jurnalisti: doi de la Evenimentul Zilei si unul de la B1 TV, pentru afirmatiile facute privind activitatea Fondului, proiectele la care acesta a luat parte si echipa sa.

Actiunea Fondului se refera la domnii Radu Moraru (realizatorul emisiunii Nasul de la B1 TV), Marius Draghici si Laurentiu Ciocazanu (de la Evenimentul Zilei) care, prin combinarea unor date reale cu ipoteze si informatii neadevarate, au lansat public acuzatii si suspiciuni neintemeiate la adresa institutiei.

Fondul Romano - American pentru Investitii nu poate accepta ca activitatea sa sa fie plasata sub semnul indoielii, pe baza unor ipoteze si scenarii neconfirmate de realitate, reproduse de o asemenea maniera, incat Fondul inregistreaza in prezent certe prejudicii de imagine

Imaginara schema a privatizarii Petrom, prezentata in cadrul emisiunii Nasul de la B1 TV din ziua de 13 noiembrie, este neadevarata. Conform opiniilor a doi dintre jurnalistii mentionati, Fondul Romano-American pentru Investitii ar fi luat parte la aceasta privatizare, (in fotografie o captura din cadrul emisiunii). Acest lucru este total neadevarat, Fondul Romano-American pentru Investitii neparticipand in nici un fel si in nici o etapa la privatizarea Petrom. Conform HG nr. 1450 din 2002, consultanta pentru privatizarea Petrom a fost asigurata de consoriul format din Credit Suisse First Boston (Europe) Limited i ING Bank NV London Branch.

Regretam ca am ajuns in acest punct, dar nu avem de ales. Cu toate ca initial am avut intreaga deschidere de a colabora si de a raspunde intrebarilor adresate, am constatat ulterior ca afirmatiile noastre au fost scoase din context si trunchiate sau nu au fost utilizate deloc, intrucat nu confirmau ipotezele initiale ale autorului textului din Evenimentul zilei. Ulterior, in emisiunea de la B1 TV au fost preluate si dezvoltate inca si mai mult ipotezele din materialele publicate. a declarat domnul Horia Manda, Prim Vicepresedinte al Fondului.

Fondul Romano-American pentru Investitii a fost infiintat cu peste 10 ani in urma, la initiativa Casei Albe si a Congresului Statelor Unite ale Americii, ca organizatie non-profit, menita sa sustina dezvoltarea sectorului privat din Romania. In acest deceniu de activitate, Fondul Romano-American pentru Investitii a participat la dezvoltarea unor companii de succes- cum sunt Banca Romaneasca, Policolor, Motoractive, Domenia Credit si Ralfi, la salvarea printr-o privatizare de succes a Bancii Agricole (astazi Raiffeisen), a initiat primele operatiuni de micro-creditare din tara si a finalizat constructia unui nou fond de investitii, dedicat regiunii balcanice. Recent Consiliul de Administratie al Fondului a luat initiativa infiintarii unei fundatii finantata cu 100 de milioane de dolari din fondurile proprii, destinata sustinerii de programe de dezvoltare in domeniul educatiei, administratiei publice etc.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri