Inaugurat de oficialitatile locale si de investitorii de la BEL ROM, joi, 16 noiembrie, European Retailpark Sibiu, aflat la intrarea in Sibiu pe DN1 selimbar, va fi deschis pentru public din 17 noiembrie
Suprafata totala construita a parcului comercial European Retailpark Sibiu este de 55.377 mp, avand o parcare de 1.500 de locuri. Valoarea investitiei se ridica la suma de 50 milioane de euro, iar numarul locurilor de munca nou create depaseste 1.200. Alaturi de Real, bauMax si MediaGalaxy, Centrul Comercial Promenada Mall mai cuprinde un numar de 86 de magazine, majoritatea operatori avand retea nationala si branduri internationale recunoscute.

European Retailpark Sibiu este un proiect dezvoltat de compania belgiana BEL ROM si cuprinde patru mari operatori: Promenada Mall centru comercial, Media Galaxy pentru segmentul de bunuri electronice si electrocasnice, Real hypermarket, bauMax pentru produse de bricolaj (DIY - "Do it your self").

Dezvoltatorul proiectului European Retailpark, BEL ROM, sustine ca European Retailpark Sibiu este un parc comercial modern care isi propune sa construiasca standarde de referinta in domeniu atat pentru orasele Sibiu si selimbar cat si pentru judet. Oficialii BEL ROM mai spun ca acesta RetailPark aduce un concept nou prin brandurile renumite si calitatea serviciilor, contribuind activ la dezvoltarea regiunii.

"Centrul Comercial Promenada Mall si Media Galaxy din incinta European Retailpark Sibiu isi vor intampina primii clienti pe 17 noiembrie. Sibiul si selimbarul vor avea astfel un parc comercial comparabil nu numai cu cele ale Capitalei dar mai ales cu cele ale marilor orase europene in circuitul carora zona Sibiului va deveni un nume de referinta din 2007", a declarat, citat de NewsIn, Carl Decoopman, oficial BEL ROM.

Acesta mai spune ca Promenada Mall isi doreste sa devina un reper in comunitatea locala prin stimularea interactiunii sociale si sustinerea valorilor comunitatii din Sibiu si din selimbar. in aceasta privinta are in vedere chiar dezvoltarea de programe sociale, iar in Centrul Comercial va exista un serviciu special de ingrijire si activitati dedicate copiilor. Locatarul centrului comercial care ofera acest serviciu va dezvolta si un program social in colaborare cu Directia de Protectie a Copilului pentru copiii cu nevoi speciale.

BEL ROM, expert in real estate si imobiliare, a dezvoltat numeroase proiecte de gen in toata Europa. in Romania, compania a venit in anul 2006, European Retailpark Sibiu fiind primul sau proiect aici. Planurile BEL ROM in Romania cuprind deschiderea a alte zece asemenea parcuri comerciale in Targu Mures, Bacau, Deva, Braila, etc, valoarea totala estimatata a investitiilor ridicandu-se la aproximativ 500 milioane de euro.

In plus, Carl Decoopman, a declarat ca intentia companiei este de a vinde in doi ani parcul de la Sibiu. "Cu siguranta va fi cea mai mare afacere de pe piata imobiliara sibiana", a precizat Decoopman care estimeaza ca valoarea vanzarilor se va ridica in primul an la peste 218 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri