Petrom a semnat cu Distrigaz Sud contractul de livrare a gazelor naturale

Petrom a semnat marti contractul cu Distrigaz Sud de livrare gaze naturale, cu valabilitate pana la sfarsitul anului 2007, dupa ce anterior semnase un contract similar si cu E.ON Gaz Romania (fostul Distrigaz Sud), potrivit unor surse din piata.

"Contractul de distributie gaze naturale pana la 1 ianuarie 2007 dintre Petrom si Distrigaz Sud s-a semnat marti seara", au declarat pentru NewsIn surse din piata energiei. Potrivit acestora, in prezent, Petrom negociaza cu cele doua companii de distributie termenii unor noi contracte de livrare gaze naturale, care vor intra in vigoare la 1 ianuarie 2007 si vor fi valabile pentru o perioada mai mare de un an.

Saptamana trecuta, directorul diviziei de gaze a Petrom, Harald Kraft, a afirmat ca Petrom a semnat deja un contract de livrare gaze naturale cu valabilitate pana la inceputul anului 2007 cu E.ON Gaz (fostul Distrigaz Nord) si ca in curand va fi semnat un contract similar cu Distrigaz Sud.

In urma cu trei saptamani, Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a aprobat majorarea intre 8,1% si 8,5% a pretului gazelor naturale la consumatorii captivi (casnici si industriali cu un consum redus) incepand din 11 noiembrie.

Potrivit ANRGN, scumpirea gazelor naturale a fost cauzata de divergentele dintre producatori si distribuitori.

Pentru cei doi mari distribuitori, E.ON Gaz (fostul Distrigaz Nord) si Distrigaz Sud, pretul gazelor naturale livrat consumatorilor casnici cu un consum de pana la 2.400 mc/an creste de la 843,43 lei/mia mc la 911,55 lei/mia mc in cazul Distrigaz Sud, respectiv de la 842,99 lei/mia mc la 911,11 lei/mia mc in cazul E.ON Gaz. Pretul gazelor naturale din productia interna va creste de la 330 lei/mia mc, nivel recomandat de ANRGN pentru ultimul trimestru, la 397,5 lei/mia mc.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Pandemia aduce și oportunități: care este viziunea șefului Casa Rusu
Setari Cookie-uri