Membrii Consiliului Local Bistrita, intruniti in sedinta extraordinara, au aprobat, Contractul cadru de furnizare a gazelor naturale intre E.ON Gaz Romania si Serviciul public municipal Directia de termoficare a municipiului Bistrita.
In sedinta extraordinara la care au participat 16 alesi locali, Contractul-cadru a fost aprobat de toti consilierii prezenti.Documentul prevede ca plata facturii se face in termen de 15 zile calendaristice de la data emiterii acesteia, iar in caz de neachitare intreruperea furnizarii gazelor naturale se va face cu un preaviz de minimum 3 zile calendaristice inainte de intrerupere. In contract se mai prevede ca E.ON Gaz Romania va furniza, anual, peste 1240.000 mc la pretul final reglementat de 862,61 lei/mc conform reglementarilor in vigoare, informeaza NewsIn.

Pe de alta parte, Compania E.ON Gaz Romania a conditionat semnarea contractului de plata sumei de 5,8 milioane de lei reprezentand contravaloarea gazului furnizat fostei firme de termoficare din Bistrita, SC Proditerm SA, intrata de curand in faliment, in iarna 2005-2006.

Primarul Bistritei a intocmit un alt proiect de hotarare privind aprobarea platii prin subrogatie conventionala catre E.ON Gaz Romania SA a sumelor respective. Proiectul nu a primit avizul de legalitate din partea secretarului municipiului, Floare Gaftone, care a motivat ca el nu este sustinut printr-un raport cu aviz favorabil al serviciilor de specialitate din cadrul Primariei Bistrita. Primarul Vasile Moldovan a insistat insa ca proiectul sa fie votat fiindca legea nu conditioneaza votul favorabil de aceste avize. Consilierii i-au ascultat sfatul, insa au modificat textul initial la articolul al doilea. Acesta prevedea initial ca se imputerniceste primarul municipiului sa incheie contractul si sa achite suma prevazuta in acesta, cu o completare urmare a exercitarii controlului de legalitate a Institutiei Prefectului.

In consecinta, Primaria Bistrita are obligatia ca, in termen de 10 zile, sa puna la dispozitia Institutiei Prefectului Bistrita-Nasaud, proiectul de hotarare. Prefectura are si ea la dispozitie 10 zile sa analizeze proiectul si sa-i dea avizul de legalitate. In cazul in care se va intampla acest lucru, se va aproba plata de catre Consiliul Local al municipiului Bistrita prin subrogatie conventionala catre E.ON Gaz Romania SA suma de 5,8 milioane de lei pentru stingerea datoriilor SC Proditerm SA, societate in faliment, prin lichidatorul SC Euro Ultralex SRL catre E.ON Gaz.

In cazul in care juristii Institutiei Prefectului nu vor da aviz de legalitate pentru acest proiect, Compania E.ON Gaz Romania nu isi va putea recupera datoria istorica de la Proditerm SA in lipsa unui cadru legal si exista riscul ca cele 10 scoli din Bistrita sa ramana din nou fara caldura, stiut fiind faptul ca in lipsa unui contract semnat Compania E.On Gaz a mai sistat o data furnizarea gazelor naturale catre uzina termica a orasului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri