Actiunile SNR pot fi vandute si unui fond de investitii

Ministrul comunicatiilor, Zsolt Nagy, a declarat ca nu exclude posibilitatea ca Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) sa fie privatizata printr-un fond de investitii, intentia statului roman fiind sa privatizeze intreaga companie conform strategiei elaborate de consultant.

Cu toate acestea, modaliatatea in care se va privatiza SNR nu are relevanta pentru Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) decat din momentul in care consultantul isi va prezenta recomandarea, considera Nagy, conform NewsIn. Incepand de marti, privatizarea SNR intra in procesul de analiza urmand ca pana in iunie 2007 sa sa fie publicat anuntul de privatizare, a completat Nagy.

Consortiului format din CA-IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H. si Musat & Asociatii SCA, consultantul ales pentru privatizarea Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR), va primi 150.000 euro si 1,95% din vanzarea pachetului de actiuni, a declarat Nagy.

"Privatizarea SNR nu este un scop in sine ci un mijloc de a atrage investtii straine in Romania, si asigurarea unui spectru de banda larga pentru toti cetatenii atat din mediu urban cat si din mediul rural ", a mai spus Nagy
Obiectul contractului de consultanta il constituie furnizarea de servicii specializate de consultanta financiara din partea bancii de investitii CA-IB pentru atragerea de investitori strategici, iar, conform reprezentantului CA-IB, Klaus Requat, consultantul selectat a mai avut un rol similar in privatizarea societatilor de radiocomunicatii din Ungaria si din Cehia si au oferit consultanta pentru mai multi operatori telecom din Europa de Est.

SNR este singurul operator national de interes public din domeniul Radiocomunicatiilor, asigurand difuzarea programelor de radiodifuziune si televiziune publica. Compania a avut in 2005 o cifra de afaceri de 245 de milioane de lei, iar pentru 2006 este estimata la 260 milioane lei. Compania a inregistrat un profit de 190.000 lei anul trecut si este complet controlata de statul roman prin intermediul MCTI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Sfaturi de care ar trebui să țină cont, la început de drum, orice antreprenor
Setari Cookie-uri