Plus Discount, retea de magazine cu produse la preturi reduse, a investit 1,5 milioane euro in cel de-al 29-lea magazin al retelei din Romania, inaugurat la Fagaras.

Noul magazin are o suprafata aproximativa de 1.380 metri patrati, dintre care 1.080 metri patrati suprafata de vanzare si 300 metri patrati spatii aferente si dispune de 104 locuri de parcare.

Prezenta retelei Plus la Fagaras se inscrie in programul de expansiune la nivel national, care va continua in toate orasele cu peste 20.000 de locuitori, potrivit oficialilor companiei

Ne bucuram sa sarbatorim in aceasta toamna un an de existenta pe piata romaneasca. Reteaua este deja prezenta cu un numar de 28 de magazine in Romania si intentionam sa deschidem, pana la sfarsitul acestui an, alte sase magazine, continuand astfel strategia noastra de expansiune la nivel national, a declarat directorul general Plus Discount Romania,Uwe Klostermann.

Primele 11 magazine Plus au fost deschise concomitent in noiembrie 2005 in Bucuresti si in alte sapte orase ale tarii, ocazie cu care oficialii companiei au anuntat investitii de 200 milioane de euro pana la finele lui 2006. in prezent, reteaua Plus numara 29 de magazine si peste 850 de angajalti in 24 de orase ale tarii.

Plus este marca a grupului Tengelmann si exista pe piata germana de peste 30 de ani. Compania este prezenta cu peste 4.100 de magazine in noua tari europene - Gemania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania.

Grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, operand peste 7.300 de magazine, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 de miliarde de euro. La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania sunt miniMax Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.