Distribuitorul de produse farmaceutice Farmexpert isi propune dublarea cotei de piata pana in 2008, la 16% si finalizarea in 2007 a doua depozite noi de medicamente la Bucuresti si Timisoara, printr-o investitie de 5 milioane euro, a declarat directorul general Eugen Banciu.
"Speram sa devenim cel mai mare distribuitor de medicamente din tara", a precizat directorul companiei care a adaugat ca estimeaza o cifra de afaceri pana la sfarsitul anului de 100 de milioane de euro, de 150 de milioane de euro pentru anul 2007 si o marja de profit de 4% in 2006.

Infiintata in 1996, Farmexpert ocupa in prezent pozitia a treia in topul distribuitorilor de medicamente de pe piata romaneasca. Dupa primele noua luni de activitate in 2006, a inregistrat la sfarsitul trimestrului trei o cifra de afaceri de 74.599.676 euro, un profit brut de 9.855.026 euro si un profit net in valoare de 3.718.666 euro.

Compania detine o cota de aproximativ 8 la suta din piata farmaceutica din Romania cu o baza de date de peste 3 500 de clienti. Reteaua logistica Farmexpert include sase depozite si noua birouri de reprezentare care acopera intreaga tara, atat pe segmentul de retail farmaceutic, cat si pe spitale: un depozit central in Bucuresti si sase filiale in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Cluj, Timisoara si Iasi.

Compania are aproximativ 100 de furnizori si parteneri locali si straini si o oferta comerciala de peste 3000 de produse, precum si peste 500 de angajati.

In iunie 2006, concernul german Andreae-Noris Zahn (ANZAG), unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente din Germania a preluat 60 al suta din actiunile Farmexpert.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri