Broadhurst Investments a convocat membrii consiliului de administratie al rafinariei Astra Romana la o conciliere directa, pentru a lamuri chestiunea majorarii de capital din 2003, unde actionarul minoritar considera ca a suferit un prejudiciu de 18,07 milioane lei, a informat Broadhurst.
Conducerea rafinariei Astra Romana Ploiesti a anuntat, miercuri ca a primit o convocare la conciliere directa din partea actionarului Broadhurst Investments pentru a discuta "supraevaluarea aportului in natura adus la majorarea de capital a societatii in septembrie 2003".

Conducerea companiei Astra a precizat, in comunicatul transmis Bursei de Valori Bucuresti, ca Tribunalul Prahova a respins in data de 16 decembrie 2003, cererea Broadhurst de anulare a majorarii de capital. Ulterior, decizia tribunalului a fost confirmata si de Curtea de Apel Ploiesti in anul 2004 si de inalta Curte de Casatie si Justitie, se precizeaza in comunicat.

Broadhurst Investments, care detine 14,93% din capitalul social al rafinariei, contesta majorarea de capital decisa in septembrie 2003, prin care conducerea companiei a acceptat aportul in natura al companiei Interagro, care a constat in patru constructii si terenuri situate in judetul Giurgiu. Concilierea a fost propusa pentru data de 20 decembrie si ii vizeaza pe Corneliu Tanase, Gheorghe Albu si Ion Calofir, membrii ai Consiliului de Administratie al rafinariei Astra Romana.

"Va facem raspunzatori pentru acceptarea aportului in natura adus de Interagro, la o valoare supraevaluata de 26,6 ori fata de valoarea la care aceleasi bunuri fusesera evaluate in capitalul social al Interagro cu cateva luni mai devreme", sustine Dan Barbulescu, reprezentantul Broadhurst in convocatorul trimis companiei.

In luna septembrie a anului 2003, Astra Romana Ploiesti a decis majorarea capitalului social cu suma de 18,765 milioane lei prin aportul in natura al companiei Interagro, care avea obligatia de a investi aceasta suma in anul 2002, conform contractului de privatizare semnat in anul 1997. Cele patru active au fost evaluate in ianuarie 2003 la 705.700 lei, potrivit actului aditional de majorare a capitalului social al Interagro publicat in Monitorul Oficial Partea a IV din 23 octombrie 2003, argumenteaza reprezentantul Broadhurst.

"Majorarea de capital a fost efectuata in mod ocult si fraudulos, actionarii companiei neavand acces la raportul de evaluare intocmit de societatea Valor SA", sustine Barbulescu in argumentarea acuzatiilor aduse.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri