Ruukki Romania, distribuitor de constructii metalice, preconizeaza pentru acest an o crestere cu 80% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul 2005 cand compania a inregistrat afaceri de aproape 7 milioane euro, au spus reprezentantii Ruukki citati de NewsIn.
Reprezentantii Ruukki Romania au pus cresterea pe seama intrarii companiei pe domeniul managementul de proiecte la cinci santiere de constructii.

In plus, Ruukki si-a marit numarul de angajati si are in prezent aproape 60 de oameni, dintre care jumatate activeaza pe partea de vanzari.

Afacerile Ruukki au crescut puternic in ultimii patru ani, de la 5,81 milioane lei (1,3 milioane euro) in 2003, la 24,6 milioane lei (6,8 milioane euro) in 2005.

Daca prognoza Ruukki se va indeplini, cifra de afaceri a companiei ar urma sa ajunga la 12 - 13 milioane euro in acest an.

Ruukki Romania este filiala locala a grupului finlandez Ruukki, grup infiintat de guvernul Finlandei in 1960.

Ruukki activeaza de sase ani in Romania si vinde piese aduse de la uzinele sale din Europa centrala. Compania furnizeaza componente si sisteme integrate de metal pentru industria de constructii si de inginerie mecanica.

In tara, compania comercializeaza tigle metalice, tabla cutata pentru fatade si acoperisuri, sisteme autoportante si panouri termoizolante. Printre clientii cei mai mari din Romania se numara Carrefour, Renault, Continental si Praktiker.

Ruukki are in tara peste 100 de distribuitori prin care comercializeaza aceste produse metalice.

Finlandezii au anuntat miercuri in mod oficial ca la anul vor demara in judetul Giurgiu o investitie de 35 milioane euro in constructia unei fabrici la care productia va incepe in doua faze.

Astfel, liniile de productie pentru profile si structuri de otel vor fi gata in septembrie 2007, iar productia de panouri sandwich va incepe in primavara lui 2008. Ruukki va angaja in noua fabrica peste 400 de muncitori calificati si de alte 100 de persoane pe partea administrativa.

Unitatea de productie se va afla la 23 de kilometri de Bucuresti, langa autostrada spre Pitesti.

La nivel mondial, Rautaruukki desfasoara operatiuni in 23 de tari si are 12.000 de angajati, fiind cotata si la bursa din Helsinki. Vanzarile totale asle grupului in anul 2005 au insumat 3,7 miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri