Broadhurst Investment a preluat inca 44,11% din capitalul social al Ipromet Bucuresti, in cadrul ofertei publice obligatorii incheiata miercuri, pentru care a platit 4,51 milioane lei (1,29 milioane euro), si a ajuns la o detinere de 85,93% din capital, potrivit raportului publicat la Rasdaq.

Broadhurst Investment a lansat in perioada 2-22 noiembrie, oferta publica obligatorie pentru preluarea unui pachet de 58,17% din capitalul social al companiei bucurestene Ipromet, informeaza NewsIn.

Initial, Broadhurst Investment intentiona sa achizitioneze 779.171 titluri pentru care era dispus sa plateasca 7,7 lei pentru fiecare actiune. Valoarea totala a ofertei este de 5,99 milioane lei. in cadrul ofertei, au fost subscrise 586.691 de actiuni, care reprezinta 44,11% din capitalul social al companiei bucurestene.

Ultimul pret de tranzactionare al titlurilor Ipromet, companie listata la Rasdaq a fost de 6,99 lei. Potrivit prospectului de oferta, pretul mediu de tranzactionare in ultimele 12 luni a fost de 6,18 lei pe actiune. Fondurile folosite pentru acesta oferta sunt fonduri proprii, iar Broadhurst Investment a depus o garantie bancara care acopera integral valoarea ofertei.

Compania Ipromet are un capital social de 1,33 milioane lei, divizat in 1.33 milioane de actiuni cu valoare nominala de un leu. Potrivit structurii actionariatului la data de 7 septembrie, Broadhurst Investment detinea 41,82% din capitalul social iar Cirstian Cristu controla 13,22% din capital. Restul de 44,9% este detinut de investitori minoritari cu sub 5% din capital. Compania este specializata in activitati de arhitectura, inginerii si servicii de consultanta tehnica.

Potrivit prospectului de oferta, Broadhurst Investment nu intentioneaza sa modifice obiectul de activitate al companiei sau sa lichideze societatea, ci sa creasca valoarea acesteia prin modernizarea managementului si a principalelor cladiri aflate in posesia Ipromet.

Compania Ipromet a incheiat primele noua luni ale anului 2006 cu o pierdere de 1,33 milioane lei (377.121 euro) si a afisat o cifra de afaceri de 2,872 milioane lei (811.461 euro). Cifra de afaceri obtinuta in primele noua luni ale anului 2006, de 2,87 milioane lei (811.461 euro) a scazut cu 13,8% fata de perioada similara a anului trecut, cand Ipromet a afisat o cifra de afaceri de 3,33 milioane lei. in primele noua luni ale anului 2005, compania a obtinut un profit de 4,37 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri