La initiativa Ministerului Economiei si Comertului, am solicitat filialelor Electrica cumparate de investitori privati sa desecretizeze contractele de privatizare a acestora, a declarat pentru NewsIn, directorul general interimar al Electrica, Ion Lungu.

"Am inceput discutii cu cei care detin filialele deja privatizate ale Electrica si le-am cerut desecretizarea contractelor de privatizare. In cel mai scurt timp vom primi un raspuns, dar nu cred ca vom intampina probleme din partea lor, a precizat Lungu.

El a punctat ca reprezentantii Electrica au demarat discutiile cu cei ai filialelor privatizate atat la sugestia ministerului de resort, cat si din proprie initiativa.
Electrica Banat si Electrica Dobrogea au fost achizitionate de Enel (Italia). Electrica Oltenia a fost cumparata de CEZ (Cehia), in timp ce E.ON Ruhrgaz (Germania) detine filiala Electrica Moldova. Electrica a ramas actionar minoritar in cele patru filiale.

Traian Basescu a anuntat ca Ministerul Economiei a fost insarcinat de CSAT sa desecretizeze toate contractele de privatizare ale companiilor din energie cu acordul acestora, iar institutiile statului, inclusiv Parchetul, sa analizeze corectitudinea acestora.

Ulterior, ministrul economiei, Codrut seres, a anuntat ca ii va convoca in urmatoarele doua zile pe toti reprezentantii investitorilor de la societatile din domeniul energetic, inclusiv Petrom, pentru a-i anunta de dorinta CSAT de a face publice contractele de privatizare. Oficialul MEC a mai aratat ca pe site-ul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi publicate foarte rapid toate contractele incheiate de producatorii de energie cu intermediarii "cu preturi cu tot". seres a subliniat ca vor fi publicate doar contractele in vigoare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Transgaz poate construi conducta Ungheni-Chisinau