Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi vrea sa obtina un credit pentru capital de lucru in valoare de 2,5 milioane euro, operatiune care va fi supusa aprobarii actionarilor in luna decembrie, a informat un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.
Actionarii Antibiotice vor decide asupra ipotecarii sau gajarii unor active sau mijloace fixe din patrimoniul companiei pentru obtinerea creditului necesar desfasurarii activitatii de productie, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor care se va desfasura pe 21 decembrie 2006.

AVAS a decis, la jumatatea lunii noiembrie, sa selecteze un consultant financiar care sa elaboreze o noua strategie privatizare a societatii Antibiotice, care va fi aprobata de Guvern pana la inceputul lunii decembrie, potrivit declaratiilor noului presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Teodor Atanasiu, potrivit NewsIn.

Antibiotice Iasi a fost lansata initial la privatizare la jumatatea lunii octombrie 2006, prin publicarea anuntului de vanzare prin negociere a pachetului majoritar de 53,027% din actiuni catre un investitor sau un consortiu de investitori condus de un producator de medicamente sau o societate de investitii financiar. Pana la expirarea termenului limita, 29 de investitori au depus scrisori de intentie pentru preluarea Antibiotice Iasi.

Printre producatorii de medicamente care si-au anuntat pana acum intentia de a prelua Antibiotice se numara grupul farmaceutic Montero, compania Polisano, Phonix LaboratoriumUngaria, Ozone Laboratories si Acic Pharmaceuticals Canada si consortiul condus de Biofarm, din care fac parte SIF Oltenia, SIF Banat-Crisana, SIF Moldova, casa de brokeraj SSIF Broker si omul de afaceri Dumitru Tudor, potrivit AVAS.

Producatorul de medicamente Antibiotice Iasi a afisat un profit net, in trimestrul al treilea 2006, de 3,25 milioane lei (919.583 euro), cu 12,86% mai mic decat in aceeasi perioada a anului trecut cand a obtinut un profit dupa impozitare de 3,73 milioane lei.

Cifra de afaceri realizata de Antibiotice in trimestrul al treilea al anului in curs, a crescut cu 9,62%, de la 40,12 milioane lei in trimestrul al treilea al anului 2005, pana la 43,98 milioane lei (12,42 milioane euro), in intervalul similar al anului 2006. In primele noua luni, producatorul de medicamente din Iasi a obtinut un profit net de 19,05 milioane lei (5,38 milioane euro), cu 12,75% mai mare decat rezultatul dupa impozitare afisat in aceeasi perioada a anului trecut, de 16,90 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 12,8%, de la 116,099 milioane lei in primele noua luni 2005, pana la 130,96 milioane lei (36,99 milioane euro), in aceeasi perioada a anului 2006. Compania are un capital social de 45,48 milioane lei. AVAS detine 53,027% din capitalul social al Antibiotice si intentioneaza sa se asocieze cu unii dintre actionarii minoritari pentru a vinde impreuna un pachet de control viitorului investitor. Printre actionarii minoritari ai Antibiotice sunt SIF Oltenia (10.09%), Citibank Romania (6,16%) si fondul de investitii cipriot Broadhurst Investment (5,21%). Actiunile Antibiotice sunt cotate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

In momentul de fata, portofoliul Antibiotice Iasi cuprinde 120 de medicamente pentru 11 clase terapeutice si se afla pe primul loc in ceea ce priveste volumul de medicamente consumate in sistemul spitalicesc din Romania. Compania este prezenta in peste 40 de tari. Antibiotice Iasi tinteste un profit dublu in 2010 prin extinderea pe piata din Statele Unite ale Americii si atragerea de fonduri de la noul investitor si estimeaza ca va atinge o cifra de afaceri de 115 milioane euro. Profitul estimat de conducerea companiei pentru 2006 este de 8 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri