Distrigaz Sud se afla in negocieri avansate cu compania Petrom pentru a perfecta contractul de livrare a gazelor naturale in 2007, a declarat directorul general adjunct al Directiei Comercializare din cadrul Distrigaz Sud, Marc Hirt.
"Contractul semnat recent cu Petrom este pentru lunile noiembrie si decembrie ale acestui an, iar acum ne aflam in negocieri avansate pentru semnarea contractului aferent anului 2007. Vrem sa ii convingem pe producatorii de gaze sa incheie contracte pe termen lung, intrucat numai asa se poate asigura securitatea pietei", a precizat Hirt, citat de NewsIn. El a mai spus ca incheierea acestor contracte depinde in mare parte de viteza cu care preturile la gaze in Romania se aliniaza la nivelul celor practicate in Europa.

Hirt a confirmat afirmatia ministrului economiei si comertului, potrivit careia, inaintea semnarii contractelor pentru acest an dintre furnizorii si distribuitorii de gaze, Romania se confrunta cu o situatie delicata, existand pericolul inregistrarii unui deficit de gaze naturale. "Toti jucatorii de pe aceasta piata au fost constienti, in acel moment, ca este in interesul pietei sa se ajunga la un acord, astfel ca am facut cu totii eforturi, inclusiv consumatorii.

Petrom a acceptat un pret inferior celui avansat initial, iar Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) a recunoscut majorarea de pret ceruta de Petrom in factura platita de populatie", a explicat Hirt.

Potrivit acestuia, daca Distrigaz Sud ar fi acceptat pretul cerut initial de Petrom, care nu ar fi fost recunoscut de ANRGN, compania de distributie ar fi inregistrat pierderi imense. Directorul din cadrul Distrigaz Sud a mai spus ca nu detine detalii despre fondul social propus de Guvern pentru diminuarea efectelor sociale negative determinate de scumpirea gazelor naturale, dar ca "este o veste buna".

Petrom a semnat, la mijlocul lunii noiembrie, contractul de furnizare a gazelor naturale cu Distrigaz Sud pana la sfarsitul anului 2006, dupa ce, anterior, incheiase contractul cu E.ON Gaz Romania, fostul Distrigaz Nord.

100 mil. euro pentru inlocuirea retelei, in 2007

Distrigaz Sud va investi 100 de milioane de euro anul viitor pentru inlocuirea a 500 de kilometri de retea, dupa ce in 2006 a cheltuit 355 milioane de lei pentru refacerea a 480 de kilometri de conducte, a declarat directorul general al companiei, Bernard Arnaud.

"Avem in acest moment 12 statii de reglare a presiunii gazelor care deservesc municipiul Bucuresti. in cazul a trei dintre ele am inlocuit complet aparatura veche cu una electronica moderna. Urmatoarele cinci vor fi modernizate pe parcursul anului viitor, iar urmatoarele patru, in 2008", a spus Arnaud, citat de NewsIn.

Potrivit directorului general, costurile de inlocuire a aparaturilor vechi cu cele moderne pentru o astfel de statie de reglare variaza intre 330 si 350 de milioane de lei. El a precizat ca noile echipamente permit masuratori si controlul presiunii de la distanta, iar in viitorul apropiat se urmareste achizitionarea unor aparaturi care sa permita trimiterea de comenzi la distanta.

Reprezentantii Distrigaz Sud au mai anuntat ca din 1 august 2006, cand a fost lansata noua modalitate de plata a facturii prin transfer bancar automat, au inregistrat deja un numar de 8.000 de clienti care utilizeaza acest instrument. "Transferul se realizeaza automat din contul beneficiarului in cel al Distrigaz Sud.

In prezent, doar clientii care au un cont deschis la BRD si Raiffeisen Bank nu vor plati comisionul pentru transfer, dar suntem in discutii cu majoritatea bancilor pentru a aplica acest sistem", a precizat seful serviciului facturare-incasare din cadrul compeniei, Gabriela Fraculet. Potrivit acesteia, Distrigaz a ales cele doua banci pentru prima parte a implementarii acestei masuri de plata datorita "comisioanelor rezonabile" pe care acestea le percep.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri