Actionarii societatii Dafora Turism, membra a grupului Dafora SA, au decis garantarea rambursarii a doua credite bancare contractate de Dafora SA, in valoare totala de 44,3 milioane euro, prin ipotecarea unui imobil din Medias, proprietatea Dafora Turism, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Actionarii Dafora Turism au aprobat, in adunarea generala extraordinara a actionarilor din 2 noiembrie 2006, garantarea rambursarii unui credit in valoare de 7,6 milioane euro, contractat de Dafora SA de la Banca Anglo-Romana, prin ipoteca asupra unui imobil al Dafora Turism, situat in Medias. Acelasi imobil va fi folosit pentru garantarea unui alt credit, in valoare de 36,7 milioane euro,care urmeaza sa fie contractat de catre Dafora SA, tot de la Banca Anglo-Romana, au mai decis actionarii Dafora Turism.

Compania Dafora a obtinut, in primele noua luni ale anului 2006, un profit dupa impozitare de 3,33 milioane lei (940.677 euro), cu 26,6% mai mare decat profitul net de 2,63 milioane lei obtinut in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor citate de NewsIn.

Cifra de afaceri a companiei a crescut, in primele noua luni ale anului, cu 13,69%, de la 83,58 milioane lei, cat era in aceeasi perioada a anului 2005, pana la 95,034 milioane lei (26,84 milioane euro). Profitul obtinut de companie in trimestrul al treilea al acestui an, de peste 900.000 lei, a fost de trei ori mai mare decat profitul dupa impozitare, de peste 300.000 lei, obtinut de companie in aceeasi perioada a anului trecut.

Cifra de afaceri realizata in trimestrul al treilea, de 30,46 milioane lei (8,60 milioane euro), este cu 15,3% mai mare decat cifra de afaceri de 26,41 milioane lei realizata in perioada similara a anului trecut.

Compania are un capital social de 3.309.187 lei, divizat in 33.091.871 de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Prima zi de tranzactionare a actiunilor companiei Dafora, la categoria de baza a Rasdaq, a fost 6 decembrie 1996. Principalul actionar este Gheorghe Calburean, care controleaza 65% din companie.

Actionarii societatii Dafora Medias au aprobat, in luna iulie, admiterea tranzactionarii actiunilor la Bursa de Valori Bucuresti. De asemenea, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor s-a aprobat majorarea capitalului cu 5,91 milioane lei, prin emiterea a 59,17 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Astfel, capitalul societatii va creste de la 3,3 milioane de lei, la 9,2 milioane de lei. Tot atunci, actionarii au aprobat decizia de a infiinta o companie de constructie de cladiri si lucrari de geniu, al carui unic asociat sa fie compania Dafora.

Actionarii companiei au decis, in luna septembrie, contractarea unui imprumut de 38 milioane euro, cu care vor fi achizitionate imobilizari corporale. in luna aprilie, actionarii companiei au aprobat contractarea a doua imprumuturi,in valoare de 9,46 milioane lei si, respectiv, un milion de euro, pentru achizitia de echipamente si instalatii de foraj. Imprumuturile sunt contractate de la OTP Bank, pe o perioada de patru ani.

Dafora este una dintre cele mai mari companii de foraj din Romania, avand o experienta indelungata in exploatarea de petrol, gaze si apa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri