Compania farmaceutica Gedeon Richter Romania si-a majorat capitalul social cu 15,59 milioane de lei, la 95,149 milioane lei, prin aportul actionarilor, potrivit unui anunt facut in Monitorul Oficial.

Actionarul majoritar Richter Gedeon VegyÚszeti Gyßr a subscris si varsat suma de 15,540 milioane de lei (4,4 milioane de euro), prin compensarea creditelor in actiuni si prin aport in numerar, restul de 49,76 mii lei fiind contributia celorlati actionari persoane fizice si juridice. Potrivit anuntului din Monitorul Oficial, Richter Gedeon VegyÚszeti Gyßr detine 99,194% din capitalul social al producatorului de la Targu Mures.

Gedeon Richter si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, odata cu achizitia fabricii Armedica din Targu - Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA. In acelasi timp, compania are o reprezentanta proprie pe piata romaneasca, Richter Gedeon, care administreaza portofoliul de medicamente importate din Ungaria, in special pe segmentul de contraceptive orale.

Gedeon Richter Romania a avut pe primele noua luni ale anului 2006 incasari de 14,7 milioane de dolari, in crestere cu 14,8% comparativ cu intervalul similar din 2005. Conform Cegedim, Gedeon Richter Romania care este subsidiara celui mare mare producator farmaceutic ungar, ocupa locul 13 in topul vanzarilor pe anul 2005 al companiilor farmaceutice, cu o valoare de 94 de milioane de lei noi. Potrivit ultimelor date, compania detine in Romania o cota de piata de aproximativ 2 la suta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Ce profituri inregistreaza producatorii de medicamente generice