Stabilus Romania estimeaza o cifra de afaceri de 30 milioane euro

Stabilus GmbH, companie germana producatoare de arcuri cu gaz, estimeaza pentru anul fiscal care se va incheia la 30 septembrie 2007 o cifra de afaceri de 30 milioane euro la fabrica pe care a deschis-o anul trecut langa Brasov, au spus pentru NewsIn, reprezentantii companiei.

Srabilus a inceput constructia fabricii din comuna Sanpetru de langa Brasov in luna august 2005, iar productia a inceput doua luni mai tarziu.

La inceput fabrica avea 50 de angajati si producea zilnic 2.000 de piese destinate exclusiv exportului. In prezent, fabrica are 370 de angajati si o productie zilnica de 25.000 de arcuri cu gaz destinate scaunelor din industria auto, a mobilei, sau pentru medicina.

Fabrica de la Brasov este a 11 - a unitate de productie a grupului Stabilus care a ales Romania datorita fortei de munca inalt-calificata si si-a propus sa coopteze ingineri tineri de la Universitatea Transilvania din Brasov. Fabrica se intinde pe 10.000 de metri patrati.

Stabilus Romania va mai investi anul viitor in extinderea capacitatii de productie, insa cifrele legate de investitie si angajati se afla inca in studiu de planificare si verificare.

Odata cu urmatoarea faza de investitie, Stabilus Romania intentioneaza sa-si largeasca gama de produse, au mai spus oficialii companiei.

Compania germana Stabilus GmbH este unul din cei mai mari producatori mondiali de arcuri cu gaz si amortizoare hidraulice de vibratii. Compania s-a infiintat acum sapte decenii in orasul german Koblenz, iar in prezent are 11 fabrici pe cinci continente.

Stabilus a avut la nivel mondial in 2005 o cifra de afaceri de 370 milioane euro.

Arcurile cu gaz produse la Brasov sunt utilizate la scaunele automobilelor, la scaune ergonomice de birou, precum si la cele folosite in cabinete medicale si spitale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
KFC deschide un nou restaurant în Baia Mare
Setari Cookie-uri