Mutarea face parte dintr-un plan de 90 milioane euro prin care Trelleborg vrea sa-si restructureze divizia producatoare de componente auto. Oficialii companiei se gandesc sa inchida fabrica din orasul britanic Trowbridge si sa mute o mare parte din productie la fabrica proaspat construita in parcul industrial din Dej, unitate care ar urma sa inceapa lucrul luna viitoare cu aproximativ 100 de angajati, informeaza NewsIn.

Suedezii au investit la Dej in jur de 10 milioane euro, iar fabrica se intinde pe 2,5 hectare din cele 40 ale parcului industrial Dej. Uzina de la Trowbridge are vanzari anuale de 25 milioane euro si 150 de angajati. Daca fabrica din Regatul Unit va fi inchisa, o parte din productie va fi mutata in orasul spaniol Burgos, dar si in Polonia si Cehia.

Suedezii se gandesc sa inchida si alte uzine din Occident, pentru a muta productia in locuri mai ieftine din Europa Centrala. Compania estimeaza ca restructurarea va costa peste 30 milioane euro si va afecta 700 de angajati, mai precizeaza comunicatul,

Trelleborg considera ca efectele pozitive se vor simti in 2008. Trelleborg este unul dintre cei mai mari producatori europeni de componente anti-vibratie. Compania e parte a Trelleborg Group care a avut anul trecut vanzari de 2,7 miliarde euro si 23.000 de angajati.