"Am fost ieri (luni, n.r.) la Praga unde am avut o intalnire cu actionarii CEZ. Raspunsul verbal pe care l-am primit de la actionari a fost ca ei sunt de acord cu desecretizarea contractului de privatizare a Electrica Oltenia, cu execeptia planului de afaceri. Astept insa o scrisoare oficiala de la actionarii din Praga in aceasta privinta", a declarat pentru NewsIn presedintele CEZ Romania, Jan Veskrna.. El a adagat ca aceeasi scrisoare va fi trimisa si Ministerului Economiei si Cometului, insa nu stie cand va fi remis documentul din Cehia.

Ministrul economiei si comertului, Codrut seres, a cerut, vineri, reprezentantilor OMV, Gaz de France, E.ON, E.ON Ruhrgas, CEZ si ENEL acordul pentru a face publice contractele de privatizare ale societatilor din domeniul energetic. Reprezentantii Ministerului Economiei si Comertului (MEC) au precizat ca raspunsul scris al investitorilor este asteptat pana marti, 28 noiembrie 2006.

Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca Ministerul Economiei a fost insarcinat de CSAT sa desecretizeze toate contractele de privatizare ale companiilor din energie cu acordul acestora, iar institutiile statului, inclusiv Parchetul, sa analizeze corectitudinea acestora.

Ulterior, ministrul economiei, Codrut seres, a anuntat ca ii va convoca in urmatoarele doua zile pe toti reprezentantii investitorilor de la societatile din domeniul energetic, inclusiv Petrom, pentru a-i anunta de dorinta CSAT de a face publice contractele de privatizare. Oficialul MEC a mai aratat ca pe site-ul Ministerului Economiei si Comertului (MEC) vor fi publicate foarte rapid toate contractele incheiate de producatorii de energie cu intermediarii "cu preturi cu tot". seres a subliniat ca vor fi publicate doar contractele in vigoare.